15 trilyonluk kredi ile yapılan 11 yıllık terminal yine taşınıyor...

Kayseri Terminali bir kez daha taşınıyor. Konu Büyükşehir Meclisi'nde kısa süreli de olsa gündeme geldi. Peki terminal nereye taşınacak?

15 trilyonluk kredi ile yapılan 11 yıllık terminal yine taşınıyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Terminali bir kez daha taşınıyor. Konu Büyükşehir Meclisi’nde kısa süreli de olsa gündeme geldi. Peki terminal nereye taşınacak? Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 trilyonluk kredi çekilerek yaptırılan yeni şehir terminali 8 Aralık 2007’de hizmete girmişti. 11 yıl önce yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin taşınacağını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik gündeme getirdi.  Meclis’te Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yakınında Çevre yolun sağında ve solunda yer alan iki akaryakıt ve servis istasyonu arsasının satılacağını dile getiren Çelik, yatırımcılara çağrıda bulunarak, yeni terminalin de bu bölgeye yapılacağını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı meclis toplantısı Mustafa Çelik başkanlığında yaptı ve 43 gündem maddesi görüşüldü ve gündem maddeleri oy birliği ile karara bağlandı.

Toplantıda Erkilet Mahallesi’ndeki Büyükşehir’e ait taşınmazların satışı konusu  görüşüldü.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yakınında Çevreyol’un sağında ve solunda yer alan iki arsanın akaryakıt ve servis istasyonu alanı olarak planlandığını söyledi. Yeni terminalin de bu bölgeye taşınmasının planlandığını dile getiren Başkan Çelik, söz konusu arsaların çok değerli bir yerde bulunduğunu ve değerli bir yatırım olacağını söyledi.

15 TRİLYONLUK KREDİ İLE YAPILMIŞTI, YILDA BELEDİYEYE 1 TRİLYON KAZANÇ SAĞLAYACAKTI

Çelik’in bu yöndeki açıklamalarının ardından 11 yıl önce yapılan yei terminalin nasıl değerlendirileceği de merak konusu oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 8 Aralık 2007’de hizmete giren otobüs terminali ile ilgili olarak o günlerde, yılda 2.5 trilyonluk gelir sağlanacağı, İller Bankası’ndan 10 yıllığına alınan 15 trilyonluk krediyle yapılan terminal binasının aynı zamanda sağladığı gelirle hem borcunu ödeyeceği hem de Büyükşehir Belediyesi'ne yılda 1 trilyon kazanç sağlayacağı belirtilmişti. 

Haber: Cafer ZENGİN