Toyota Plaza Aksoy Yeni Corolla Kokteyl'i Düzenleyecek

Toyota Plaza Aksoy Yeni Corolla Kokteyl'i Düzenleyecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin otomobil sektöründe önde gelen firmalarından Toyota Plaza Aksoy, 13 Şubat çarşamba günü 16.30-18.30 saatleri arasında yeni Corolla lansman kokteyl’i düzenleyecek.
Toyota Aksoy Plaza Genel Müdürü Faruk Aksoy,yeni Corolla’nın tanıtımını plazamızda düzenleyeceğimiz kokteyl ile tanıtacağız. Tüm otomobil severleri kokteylimize bekliyoruz.
Aksoy yeni Corolla hakkında şu ifadelere yer verdi. “ Kendi kendini şarj eden Hybrid teknolojisi ile dikkatleri üzerine çeken Toyota 2019 Yeni Camry Hybrid ve 2019 Yeni Rav4 Hybrid’in yanısıra 2019 Yeni Corolla ile görücüye çıkıyor.
Yeni altyapı mimarisi sayesinde 12'nci Corolla, daha rijit bir gövdeye ve hâlihazırda piyasada bulunan modele oranla çok daha sessiz bir kabine sahip. Aks mesafesi 2700 mm olarak kalsa da, yeni Corolla selefine oranla biraz daha kısa. Öte yandan ön ve arka iz genişlikleri sırasıyla 13 ve 23 mm arttırılmış. Arka tarafta süspansiyon düzeninde torsiyon çubuğundan multi-link, yani çok noktadan bağlantılı bağımsız yapıya geçildi.
Corolla'nın Avrupa ve Birleşik Krallık pazarındaki örnekleri C-HR ve Prius'ta da görev yapan 122 bg gücündeki, 1.8 litrelik hafif hibrit motordan beslenecek. Corolla Hatchback'te görülen 1.2 litrelik turbo benzinli ünite ile 1.8 ve 2.0 yeni hibrit motorlar ileri aşamada Corolla'da görev yapabilir.
6 ileri manuel ve CVT şanzıman ile gelen Corolla'da debriyaj pedalını seçmek sonsuz oranlı vites kutusunda standart olarak gelen adaptif hız sabitleyici ve şerit merkezleme gibi güvenlik donanımlarından vazgeçmek anlamına gelecek.
Aktarma organından bağımsız olarak tüm Corolla'larda ön çarpışma uyarısı, şeritten çıkma ikazı, şerit takip asistanı, otomatik uzun far gibi donanımlar standart olacak. Başlangıç seviyesinde 7, üst paketlerde 8 inç boyutlu merkezi multimedya ekranı sunan Japon sedan Apple CarPlay ve JBL ses sistemi gibi detaylar da taşıyor.” Şeklinde konuştu.