TOK: Anket yapacağız

TOK: Anket yapacağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP İl Başkanı Serkan Tok, partilerinden belediye başkan adaylıklarına çok fazla rağbet olduğunu ve bundan mutlu olduklarını söyledi. İl Başkanı Tok, parti il binasında yaptığı açıklamasında tüm ilçelerde aday adaylarının sayısının fazla olduğunu belirttiği açıklamasında, “Sayı ne kadar artarsa rağbet olduğunu gösterir” dedi.

Aday belirlemeleri ve adaylık süreçleri ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Aday belirlemelerinde anket çalışmalarımız da olacak. Bütün ilçelerde, genel merkez önderliğinde anket çalışmasını beraber yapacağız” dedi.

İl Başkanı Serkan Tok, aday adayı sayılarına yönelik yaptığı açıklamasında ise, “Şu ana kadar Bünyan’da 9 aday adayı Pınarbaşı 7 Talas’ta 8 tane aday adayımız var. Bu sayı tüm ilçelerde yüksek. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde ki aday adaylarımızla da karşınız da olacağız” dedi.

MHP Milletvekili Baki Ersoy’un 3 eski bakana yönelik “katma değerleri yok’ açıklamasının ardından yaşanan ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ın “ Lak lak çeneyle olmadı icraatlar ” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine; “O cümleyi kullanacak siyasi terim biz de yoktur” dedi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan MHP İl Başkanı Serkan Tok  “AF” tartışmalarına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine : “Genel Başkanımız ne düşünüyorsa onu düşünüyoruz.Biz liderine sadık lideri ölçüsünde siyaset yapan bir teşkilatız. Ülkemizin hayrı geleceği orada yatanların kendi gelecekleri açısından da hayırlı olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Tok, MHP’de Belediye Başkan adaylığı sürecinin nasıl işleyeceği ve adayların ne zaman netlik kazanacağına ilişkin olarak : “Biz aday adaylarımızı son bir ay içerisinde kendi ve partinin sosyal medyasından davet ederek başlattık. Bu davete icabet eden Bünyan’da 9 aday adayı Pınarbaşı 7 Talas’ta 8 tane aday adayımız var. Bütün ilçelerde aday adayları arttığını görüyoruz. Sayı ne kadar artarsa rağbetin olduğunu gösterir. Benim ayrı memnuniyetim ülkücü hareketin içinde beraber büyüdüğümüz arkadaşlarımızın tüm halka hizmet etmek için yarışın içine girdiğini görüyorum. Partinin bütün olanaklarını onlara açmak kararındayım ben de. Siyasette nasip önemli ,biz karar verici organ değiliz. Kişisel değil ,kısmet, nasip üzerinden durursak Rabbim belirler. Biz rapor sunarız. Genel merkezimiz bizim dediğimizle beraber aday adaylarının hepsinin vatandaşın o ilçedeki kabulüne bakar. Bir nevi Genel Merkez anket çalışması düzenleyecek diyebiliriz. Bütün ilçeler için böyle bir çalışma yapıldığı tarafımızdan bilinmektedir. Bir arkadaşın öne çıkması diğerlerinin geriye getirilmesi hem fikiri değiliz. “Ben küstüm çekiliyorum” diyen biz de olmaz olmayacaktır.”dedi. MHP  İl teşkilatı olarak seimlere yönelik,  anket çalışması yapıp yapmadıkları yolundaki soruyu da Anket bura mesela , beraber büyüdüğümüz arkadaşlarımızın neler yaptığı hizmetleri ile alakalı verdiğimiz hizmetlerimizle alakalı. Bizim anket alışmamız kendi bünyemizde beraber yaşadığımız olaylar diyebilirim. Ayrıca da  bütün ilçelerde genel merkez önderliğinde anket çalışmasını beraber yapacağız” yanıtını verdi.

 “O CÜMLEYİ KULLANACAK SİYASİ TERİM BİZDE YOK”

MHP Milletvekili Baki Ersoy’un 3 eski bakana yönelik yatırım ve hizmetler konusunda  “Katma değerleri yok’ açıklamasının ardından yaşanan ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ın “Lak lak çeneyle olmadı ,icraatlar” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine; “ Baki Ersoy ,bizim kıymetli aslan gibi milletvekilimizdir. O cümleyi kullanacak siyasi terim biz de yoktur. Baki Ersoy Kayseri halkı için mücadele etmektedir. Bu mücadelesinde yeri geldiği zaman karşısındakilere  sorduğu soruların karşılığı bu olmamalıdır. Biz de siyaseten buna verilecek bir karşılık yoktur” ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ