TEMAD'dan, Büyükşehir tepkisi: Kim bu STK'lar?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanı Abdullah Çelebi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla 'STK Buluşması' adı altında düzenlenen programa davet edilmemelerine tepki gösterdi.

TEMAD'dan, Büyükşehir tepkisi: Kim bu STK'lar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanı Abdullah Çelebi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla “STK Buluşması” adı altında düzenlenen programa davet edilmemelerine tepki gösterdi. “Toplantıya davet edilen ve katılan STK’ları görünce bu toplantının hiçte o niyetle yapılmadığı anlaşılacaktır” diyen Çelebi, “Ömrünü vatan savunmasında harcamış ve emekli olmuş Astsubayların tek temsilcisi olan TEMAD’ı görmezden gelmenizi şiddetle kınıyoruz” dedi.
“KAMU KAYNAKLARINI KULLANARAK…”
Çelebi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Basın Yayın kuruluşlarından takip ettiğimize göre 07 Kasım 2021 tarihinde Kayseri’de bir otelde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından “STK Buluşması adında bir etkinlik düzenlenmiştir. STK’ların sesini duymak onların temsil ettiği grupların isteklerini dinlemek bizce de güzel bir fikir, ancak bu toplantıya davet edilen ve katılan STK ları görünce bu toplantının hiçte o niyetle yapılmadığı anlaşılacaktır. Sayın yetkililer böyle bir toplantıyı bir siyasi parti adına yapacaksanız istediğinizi davet etmekte serbest olabilirsiniz ancak kamu kaynaklarını kullanarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına bir organizasyon yapıyorsanız toplumun tüm kesimlerine eşit davranmak, eşit mesafede olmak zorundasınız. Çünkü siz Şehreminisiniz, çünkü size emanet edilen her kuruş Beytül Maldır. Sadece kendi mahallenizdeki STK’larla yapacağınız etkinlikler toplumun diğer kesimlerini temsil eden STK lar ve bunların üyeleri tarafından ciddi tepkilerle karşı karşıya kalmanız sonucunu doğurur. Böyle bir toplantıya Türkiye Genelinde teşkilatlanmış, 99 şubesi ve 100.000’e yakın üyesi olan, Kayseri’de ise 580 üyesi bulunan, ayrıca kanunla kamu yararına çalışan dernekler statüsünde bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğini (TEMAD) davet etmemeniz bir kasta mı dayanıyor yoksa büyük bir ihmal midir? Organizasyonu yapan personel kimleri davet edeceğini bilmiyorsa ya Kayseri Valiliği Protokol listesine bakacak ya da İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden ilimizde bulunan STK’ların listesini talep ederek böyle bir etkinlik düzenleyecekti.
Bilinmelidir ki; derneğimiz yüz bin üyesini temsil eden bir STK olmanın yanında aynı zamanda görevdeki Astsubaylar ve ailelerinin de yakından takip ettikleri ve gönül bağıyla bağlı oldukları bir yapıdır. Ömrünü vatan savunmasında harcamış ve emekli olmuş Astsubayların tek temsilcisi olan TEMAD’ı görmezden gelmenizi şiddetle kınıyor, yanlıştan dönerek bundan sonra düzenlenecek etkinlikler ve organizasyonlarda gerekli hassasiyeti göstermenizi temenni ediyoruz.