Tek tesellimez Emre Demir oldu

Tek tesellimez Emre Demir oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Fenerbahçe galibiyetiyle 10 haftalık kötü seriye kendi evinde dur diyen İstikbal Mobilya Kayserispor, Süper Lig’in 11. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği’ne, 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Sarı-Kırmızılılar, 14. dakikada Giovanni Sio’nun, sert şutunun Abdenour’a çarpmasıyla kaleci Silviu Lung'u ters ayakta kaldı ve 1-0 geriye düştü.

İlk yarıda rakibine oran pozisyon bulmakta zorlanan Kayserispor, soyunma odasına 1-0 geride girdi.

Fenerbahçe maçındaki galip gelen kadrodan Bilal ve Poluen’i yedeğe çeken, yerlerine ise, Hasan Hüseyin ile Henrique’yi sahaya süren teknik direktör Bülent Uygun, sağ bekte Djedje’ye, stoperde ise Lopes’e şans tanıdı. İlk 25 dakikalık bölümde bu kurguyu kuran Uygun, beklenen verimi alamayınca orta sahadan Şamil’i stopere, Lopes’i sağ beke, Djedje’yi ise ön libero mevkiine çekti. Bu değişiklik sonrasında Kayserispor, rakibine oran biraz daha etkili bir oyun sergiledi.

Teknik direktör Bülent Uygun, 67. dakikada Mensah ve Umut Bulut’u yedeğe çekti ve yerlerine de Nurettin Korkmaz ile Emre Demir’i oyuna dahil etti.

71. dakikada Nurettin Korkmaz'ın sol kanattan içeri çevirdiği topu önüne alan ve sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan 15 yaşındaki Emre Demir, skora dengeyi getiren golü kaydetti.

Beraberlik golüyle umutlanan Kayserispor’da, oyuncuların son derece yorgun olması ev sahibine daha atak bir oyun oynama alanı sağladı.

Gençlerbirliği, 81. dakikada Bogdan Stancu ile yeniden öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Başkent temsilcisi, 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu yenilginin ardından İstikbal Mobilya Kayserispor 7 puanla son sırada kalırken; Gençlerbirliği ise 10'a yükseldi. Sarı-Kırmızılılar, lige verilen milli aradan dolayı 2 gün izine ayrıldı. Sivasspor hazırlıkları, Salı günü start alacak.