'Tek bildikleri İBAN atmak' diyen Saadet Partisi: Kayseri belediyeleri pandemi sürecinde sınıfta kaldı!

'Tek bildikleri İBAN atmak' diyen Saadet Partisi: Kayseri belediyeleri pandemi sürecinde sınıfta kaldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Talas İlçe Başkanlığı, pandemi sürecinde ilçe divan toplantısını telekonferans ile sistemi ile gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Mimar Harun Toprak, toplantıda Talas Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirdi ve belediyeyi şov yapmakla suçladı. “Kayseri’nin tüm belediyeleri pandemi sürecini yönetiminde sınıfta kaldılar” diyen Toprak, “Talas belediyesi ise sürecinin zirve dönemlerinde emlak vergilerini  ödemelerini ötelemek yerine  Talas halkına iban gönderme yüzsüzlüğünü de görmüş olduk” diye konuştu.

“ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEYECEK, AMA VATANDAŞI RENCİDE EDİYORLAR”

Toprak, “Tek bildikleri Vatandaşa iban atmak. Kendi beceriksizliklerini Halka yüklemek tek bildikleri. Son zamanda belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan ‘Bakın Biz Hayır Yapıyoruz’ temalı görüntüler biz Saadet Partilileri derinden üzmektedir. Bir kardeşimiz düğün malzemeleri satan dükkanını kapatmak zorunda kalmış ona yardım maksatlı gıda ve temizlik kolilerini ilgili binanın görevlisine teslim edilen fotoğraflar servis ettiler. Allah’tan korkar insan bunu bir hizmet gibi lanse edip o insanı bütün binasında oturanlara rencide etmenin ne anlamı vardı. Alan el veren eli görmeyecek derler ama belediye çalışıyor imajı vermek için rencide edici fotoğrafları bunu ortaya dökmüşlerdir.” ifadelerini kullandı.

“ÇARŞI ADI ALTINDA YER YAPIP YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİNİZE PARA KAZANDIRACAĞINIZA…”

Vatandaşın bir çok dertle mücadele ettiğini kaydeden Toprak, “Esnafımızın durumunu son dönemde gerçekten çok sıkıntılı olmasına rağmen, öylesine yalan içerisindeler ki söyledikleri yalana kendilerinde inanır oldular. Ekonomi ve her şey yolunda izlenimi vermek için Her ay Talas’ta şu kadar işyeri açıldı diye, duyuru yapıyorsunuz ama kapanan iş yeri sayısını da açıklayın da onu da bilelim? Görünen o ki bu zor süreçte esnaf için hangi çalışmayı yaptınız diye sorsak işyerini kapatana gıda koli gönderdik cevabını alacağız. Popülist bir yaklaşım içerisinde olan Talas Belediyesi bir an evvel bu yaklaşımdan uzaklaşmalıdır. Sosyal belediye adı altında bir de hayır çarsısı gibi bir yer açıp muhtaç insanların oradan ihtiyacını gidermesini beklemeniz günümüz imkanları içinde akıl tutulmasıdır. Öyle bir çarşı adı altında yer yapıp yandaş müteahhitlerinize para kazandıracağınıza oraya harcayacağız para ile yüzlerce çocuk giydirir ayrıca Talas esnafından alışveriş yapmasını sağlayacak şekilde sistem oluşturabilirdi. Bu sayede muhtaç insanların Kart 38 belediye otobüs kartlarına bakiye yükleyip istediği en insani yöntem olarak istediği yerden istediği şekilde alışveriş yapması , bu sayede Talas esnafında katkı sağlamak varken ucube projeler üretip adına çarşı diye adlandırmak, derdin hizmet değil şov yapmak olduğunun en açık delilidir” diye konuştu.

 “BİR TEK PROJELERİ VAR ODA PATİKÖY”

Saadet Partisi İlçe Başkanlığı olarak  yapmış oldukları eleştirilere belediyeden, “Siz de her şeyi eleştiriyorsunuz hiç mi iyi bir şey yapmıyor belediye soruyorlar’ dediklerini kaydeden Toprak, “Bu yaklaşımda olanlara verdiğim cevap söylediğimiz hangi konuda evet haklısınız diyebildiniz ki ben iyi olanlardan bahsedeyim diyorum ama biz onlar gibi değiliz doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebiliriz. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden art niyetsiz olarak yapıldığını düşündüğüm bir tek projeleri var oda Patiköy adını verdikleri köpek yuvası projesidir. İleri derece bir hayvan sever olarak çok sevindiğim bir projelerden biri ama sonuç olarak bugüne kadar belediyenin yaptığı tek hayırlı iş köpek yuvası yapmış olmasıdır” dedi.