Tehlikeli köpek alarmı! Peki vatandaş nereyi arayacak?

Kayseri'de tehlikeli ırk diye tabir edilen köpekleri besleyenlere ceza yağdı. 2018 yılında toplam 218 bin 258 TL, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle de 15 kişiye 108 bin 176 TL idari para cezası kesildi.

Tehlikeli köpek alarmı! Peki vatandaş nereyi arayacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de tehlikeli ırk diye tabir edilen köpekleri besleyenlere ceza yağdı. 2018 yılında toplam 218 bin 258 TL, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle de 15 kişiye 108 bin 176 TL idari para cezası kesildi. Diğer yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bu konuda vatandaşı uyarmak için kent genelinde afiş, broşür dağıtıp, billboard ilanları verecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü, Hayvanları Koruma kanunu kapsamında tehlikeli ırk köpek besleyenlere yönelik harekete geçti. Müdürlük,  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro gibi tehlike arz eden hayvanları ve tüm bu ırkların melezlerini üretmenin, sahiplendirilmesinin, ülkeye girişinin, satışının, reklamını yapmanın, takas etmenin, sergilemenin ve hediye etmenin yasak olduğu uyarısını yaptı.

UYMAYANA HAYVAN BAŞINA 7 BİN 802 TL İDARİ PARA CEZASI

Yetkililer, ayrıca kanuna aykırı davrananlara hayvan başına 7 bin 802 TL idari para cezası verileceğini ve aynı zamanda hayvanlara da el konulacağını belirtti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü, bu çerçevede uyarı broşürü ve afiş hazırlanmasına yönelik çalışma da başlatıldı. Kayseri’de son yıllarda bu konuda şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, vatandaşın uyarılması, bilgi sahibi olması için tüm bölgelerde hazırlanan broşür ve afişlerin dağıtılacağını ve bunun yanında billboard ilanları da verileceğini açıkladı.  Bu konuda kamu kurumlarına da bilgilendirme afişleri asılacak.

‘KÖPEKLER TOPLANIP, HAYVAN BARINAĞINA GÖTÜRÜLÜYOR’

Tehlikeli ırk köpeklerin insan yanında durmasının sakıncalı olduğunu belirten yetkililer, toplanan köpeklerin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Molu Köpek Barınağına götürüldüğünü ve ömürlerini orada geçireceklerini söyledi. Bu tür tehlikeli köpeklerle ilgili vatandaşların şikayetlerini ‘[email protected]’ adresine yapabileceklerini dile getiren yetkililer, yapılan ihbarın ardından müdürlük ekipleri ile ilgili belediye, gerekirse zabıta, polis ve jandarma eşliğinde denetim yapılıp, köpeklere el konulacağını ifade etti.

KAYSERİ’DE SON 2 YILDA CEZA YAĞDI

Diğer yandan Kayseri’de 2018 yılında ilgili kanun gereğince yasağa uymayanlara toplam 218 bin 258 TL, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle de yine tehlikeli ırk köpek besleyen 15 kişiye 108 bin 176 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.

Haber: Cafer ZENGİN