Tartışmalı villa parselleriyle ilgili soruya Müfettiş ne dedi? İşte cevabı…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili müfettişin raporu merak ediliyor.

Tartışmalı villa parselleriyle ilgili soruya Müfettiş ne dedi? İşte cevabı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili müfettişin raporu merak ediliyor. Söz konusu ihaleyle ilgili incelemeyi 2004 yılı Temmuz ayından bu tarafa Kayseri Büyükşehir Belediyesinde görev yapan ve şu anda Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Acer yapıyor. 

CHP cephesi kentte “Ballı parseller” olarak da kamuoyunda ifade edilen konunun peşini bırakmıyor. Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, tartışmalı parsellerle ilgili müfettiş incelemesinde aşamanın ve gelişmelerin ne olduğunu Başkan Memduh Büyükkılıç’a sormuştu. Meclis görüşmeleri sırasında Özer, Büyükkılıç’a “Kamuoyu merak ediyor. Tartışmalı villa parselleri ile ilgili durum nedir? Müfettiş raporları ne oldu? Müfettiş raporu meclis üyelerini ilgilendirmez mi?” diye sordu. CHP Grup Başkanvekili Özer’in bu yöndeki sorusuna Başkan Memduh Büyükkılıç, “Konu yargıya intikal etti, bu yüzden konuşmayı doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

TEFTİŞ KURULU BAŞKANI: USÜL AÇISINDAN…

İşte yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından CHP’liler, yazılı olarak da başvuru yaparak, gelinen nokta hakkında bilgi istedi. CHP’nin bilgi talebi üzerine yazılı olarak yanıt veren Teftiş Kurulu Başkanlı Ahmet Acer, cevabında şu ifadeleri kullandı: Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait Talas İlçesi Reşadiye Mahallesinde yer alan 221 adet konut alanı arsasının, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yapılan satış ihalesi konusunun yargıya intikal etmesi nedeniyle, bu konuda bilgi verilmesi usül açısından uygun değildir. Gereğini bilgilerinize rica ederim.

İŞTE O YANIT  NE OLMUŞTU?

Kurulan Kayseri Bağları Kooperatifinin 106 üyesi bulunurken, bu kooperatife ek olarak bireysel dahil olan ve 221 hissenin 115’ini alan 103 kişinin kimler olduğu kamuoyunda merak konusu olmuştu. Daha sonra bu isimler arasında bazı belediye yöneticileri ile yakınlarının yer aldığı da ortaya çıkmıştı. Yaşanan gelişmelerle birlikte Talas Belediyesinde Başkan Mustafa Yalçın'ın girişimleriyle, villa parseli alan 3 isim bulundukları görevlerinden istifa etmiş ve gözler Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmişti.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, belediyede görevli müfettişin yapacağı incelemeyle ilgili kamuoyunda soru işaretleri olduğunu belirterek, dışardan bir müfettişin görevlendirilmesinin elzem olduğunu ifade etmişti. 

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU: MÜFETTİŞLE İLGİLİ SORU İŞARETLERİ VAR, YENİ MÜFETTİŞ İSTENMEZİ ELZEMDİR

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, tartışmalı ihale ile ilgili olarak, “İhaleyi alan tüzel kişilik, daha sonra bürokratlara, ya da personele 100 civarında satılan parsel ihalesi şeffaftı. Alan kişilerin bunu almaları etik miydi, toplumda soru işaretiydi. 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Bakanlığın müfettişi olarak çalışan insanın bu süreci ne kadar tahlil edip, sonuçlandıracağı ile ilgili başka soru işareti var. Burada İçişleri Bakanlığı’ndan yeni müfettiş istenmesi elzemdir, istenmek zorundadır. Araştırılıp, varsa yanlış, hata giderilmesi için yeni müfettiş görevlendirilmelidir. Toplum nezdinde tüm soruya es geçmeden cevap vermek zorundayız. Muhtemel Büyükşehir Belediye Başkanımız yeni müfettiş isteyecektir, istenmezse bizim girişimlerimiz olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZHASEKİ: İHALE SÜRECİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ, BÜYÜKKILIÇ’A BU İŞİN MAHSURLARINI ANLATTIM

O dönem konuyla ilgili yaşanan tartışmaların ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamana Milletvekili Mehmet Özhasek ise, Memduh Büyükkılıç ile konuyu istişare ettiğini belirtmişti.  Özhaseki, “İhale sürecinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini daha sonraki ilişkilerde belediye namına veya belediye çevresinde gözüken arkadaşların bu işte yer almasının mahsurlarını da bahsettim. Başkan teftiş kuruluna görev verip, şu an ihale sürecini didik didik incelediklerini söyledi. Belediyeden bu işe ortak olanlarında tapularını iade ettiklerini de söyledi” dedi.

İHALE ORTAKLARI LİSTESİ NİYE SAKLANIR Kİ, KÖTÜ BİR ŞEYSE YAPMAYIN

Özhaseki, ayrıca  “21 yıllık başkanlığımda 1 metrekare arsa almadım da satmadım da. Bu işlere ben de, yakınlarım da, sülalem de girmedi. Bu işlerden kaçmak lazım. İhale ortakları listesi niye saklanır ki, kötü bir şeyse yapmayın, encümen kararlarını yayınlayın, kurtulun” şeklinde ifadeler de kullanmıştı.

MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY DA BÜYÜKKILIÇ'A DESTEK VERMİŞTİ...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 221 villa parseli ihalesinin yoğun şekilde tartışıldığı günlerde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sa, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret ederek, “Sinsi planlar var” demişti. Ersoy, şu ifadeleri kullanmıştı: Cumhur ittifakımızın Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ismi üzerinden sinsi planlar yapan ve bir ihale olayını başka mecralara götürmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim.Yanlış hesap varsa merak etmeyin,Bağdat’tan döner..!