Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Pazarında denetim yaptı

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Pazarında denetim yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hayvan Pazarında denetlemelerde bulunan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, İl Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan Hayvan Pazarında denetlemelerde bulundu ve satıcılarla sohbet etti. Çalışmalara dair basına açıklamada bulunan İl Müdürü Özkan Kayacan, vatandaşların sağlıklı biçimde kurban ibadetlerini yerine getirmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Pazarların giriş noktalarına veteriner kontrol noktaları koyduklarını belirten İl Müdürü Özkan Kayacan, “Veteriner hekimlerimiz bu noktalarda mesai mefhumu gözetmeksizin sağlık taraması yapmaktadır. Bu çalışmalarımı Kurban Bayramı boyunca da devam edecektir” dedi.

Hayvan Pazarı mobilde

Ayrıca vatandaşların ‘hastag’ adlı mobil uygulamayı cep telefonlarına indirip küpe numarası bilgisiyle hayvana dair tüm bilgileri edinebileceklerini kaydeden İl Müdürü Özkan Kayacan, hayvan pazarında sıkıntı yaşanması halinde İl Müdürlüğünün (0352) 338 21 44 no’lu telefon numarasından yetkililere ulaşabileceğini de belirtti.

Pazarlar düzenli olarak dezenfekte ediliyor

Bunun yanı sıra, Hayvan Pazarlarında düzenli dezenfeksiyon çalışması yapıldığını da dikkat çeken İl Müdürü Özkan Kayacan, “Özellikle giriş ve çıkış noktaları olmak üzere bölgedeki bütün pazarlarımız düzenli olarak dezenfekte edilecektir. Dezenfekte araçlarımız mesai mefhumu olmaksızın devamlı pazarlarda olacaktır. Bayramda da kesim yerlerinde hastalık çıkması durumunda imha işlemi gerçekleştirildikten sonra dezenfeksiyon sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.