Talas'ta yol çalışması yılan hikâyesine döndü vatandaş isyan etti…

Talas'ta yol çalışması yılan hikâyesine döndü vatandaş isyan etti…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ÇOLAK ; TALAS BELEDİYESİ YETKİLİLERİNE SESLENİYORUM BİZ BIKTIK USANDIK!

Talas Mevlana Mahallesinde yapılan Orgeneral Hulusi Akar Bulvarındaki çalışmalar vatandaşları adeta isyan ettirdi. Çalışmaların yaklaşık 9 aydır devam ettiğini ve artık çileye dönüştüğünü dile getiren mahalle sakinleri, belediye yetkililerine çağrıda bulundu. Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, yolun yılan hikâyesine döndüğünü belirterek; Biz sıkıntıları sadece makam araçları olduğunu biliyorduk ama sadece sıkıntı makam aracı değilmiş. Belediye yetkilileri  gelsinler,  vatandaş burada ne sıkıntı çekiyor görsünler ”dedi.

 

 

Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı çalışmasının devamı olan ve Talas Mevlana Mahallesinden geçen yol çalışması vatandaşları isyan ettirdi. Yaklaşık 9 aydır devam eden yol çalışmasının sürekli eşilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, tozdan ve gürültüden evlerinde oturamadıklarını dile getirdiler.

Yol güzergâhındaki binalarda oturan vatandaşlar Mart ayından belli sıkıntı çektiklerini dile getirerek, sokaklarına otobüs gelmediğinden yakındılar. Bir diğer vatandaşlar ise, yol çalışmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirerek, yolun sürekli eşilmesine tepkilerini dile getirdiler. Yol çalışmasından dolayı yaklaşık 26 evin beyaz eşyalarının elektrik kesintilerinden dolayı bozulduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkililerinin kendileri ile ilgilenmediğinden dert yandılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan mahalle sakini ve Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak ise, 9 aydır yılan hikayesine dönen bir yol çalışması olduğunu söyledi. Çolak Şunları söyledi: Ben Atasoy apartmanının sakiniyim. 9 aydır burada ikamet ediyorum. Burada 9 aydır yılan hikayesine dönen bir yol hikayemiz var. Burası 9 aydır Türk Telekom, Elektrik Şirketi, KASKİ, Doğalgaz şirketi tarafından burası sırayla eşildiler. Biz buranın hem gürültüsünden hem de tozundan uğraştık. Yaz boyu camımızı açamadık, evlerimiz tozdan geçilmiyor. Bununla birlikte araçlarımız oldukça yıprandı. Her gün aracımızı oto yıkmaya götürmek zorunda kalıyoruz.”dedi.

Yola 40 kamyon toprak serilmesine rağmen yolun sürekli eşildiğini dile getiren Çolak,” Ben evimin tozuna toprağına mı yanayım, yoksa bu devletimizin kendi cebimizden çıkan ve israf olan kablolara mı, tesisata mı demir baş malzemelerine mi yanayım.”diye sordu. Çolak şöyle devam etti: “ Buraya tam 40 kamyon mucur döktüler tesviyeleri yapıldı. Biz asfalt dökülecek diye beklerken bu yol en enine hemde boyuna dere gibi eşilerek kablolar, direkler ve tesisatlar sökülüp atıldı. Ben şimdi kullanamadığım internetin parasını ödediğime mi yanayım, otopark bulamadığım için evime giremediğime mi yanayım, evimin tozuna toprağına mı yanayım, yoksa bu devletimizin kendi cebimizden çıkan ve israf olan bu kablolara mı, tesisata mı demir baş malzemelerine mi yanayım. Burası yılan hikayesine döndü.”diye konuştu.

 

 

 “1 kilometrelik yolun içerisinde bu kadar çıkılamıyorsa yazık”diyen Çolak, Biz sıkıntıları sadece makam araçları olduğunu biliyorduk ama sadece sıkıntı makam aracı değilmiş”dedi. Çolak: “ Burası Bolu dağı tüneli değil. Burası Marmaray tüp değil. 1 kilometrelik bir yolun içerisinde bu kadar çıkılamıyorsa yazık günah. Ben bunları bina sakini olarak söylüyorum. Bu sokak üzerinde 2 bin 500 kişi oturuyor. Ben burada yetkililere sesleniyorum. Biz artık buradan bıktık usandık. Talas Belediyesinin yetkililerine sesleniyorum. Biz sıkıntıları sadece makam araçları olduğunu biliyorduk ama sadece sıkıntı makam aracı değilmiş. Bir sokaklarımızı gezip baksınlar. Bakın yarın seçimler geliyor. Kapılarımıza gelip ellerimizi sıkacaklar. Bunu seçime malzeme yapmayalım. Ben bu binanın sakiniyim ben hizmet istiyorum. “ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)