Talas Belediyesinin konuğu Gazetesi Yazar Yusuf Kaplan oldu

Talas Belediyesinin konuğu Gazetesi Yazar Yusuf Kaplan oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesinin milli ve manevi hayata yönelik gerçekleştirdiği “Kalbe Düşünce” programlarından bu ay ki konuğu Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan oldu.
Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezindeki gecede konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, asli hizmetlerin yanı sıra kültür ve sosyal birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, “Süleymanlı Mahallesinde 1 megavatlık güneş enerji santrali açtık. Önceki gün Kapalı Çocuk Parkı, Kadın Kültür ve Spor Merkezi açtık. Her gün bir açılış programımız var elhamdülillah. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.” dedi.
Bugünkü konunun önemine değinen Başkan Palancıoğlu, “Tabi vatan konusunu misafirlerimiz şiirlerle, tarihi bilgilerle anlatacaklar. Ama ben de yaşamış birisiyim. Beş buçuk yıl Amerika’da vatan sevgisinin nasıl olduğunu çektiğimiz zorluklarla anladım. Aslında vatanı anneye benzetirler. Anneyi de kaybettikten sonra kıymetini anlıyoruz. Vatanı da kaybettikten sonra kıymetini anlıyoruz. Allah korusun. 15 Temmuz’da buna ramak kalmıştı. Yurt dışında benim yanımda vatanına dönmek isteyen ancak gözyaşlarıyla dönemeyen kişiler oldu. Orda artık evlenmiş kalmış. Dua et inşallah bir gün bizde vatanımıza döneriz diyen çok tanıdıklarımız oldu. Dolayısıyla vatanın kıymetini uzaklarda çok iyi anladık. Bu ülke topraklarına dahi gömülmek büyük bir nasip meselesidir. Öyle kolay kolay elde edilecek bir imkan değildir.” diye konuştu.
Üç yıllık belediye başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: “Herkes kamudan bir şeyler kapmanın derdinde. Herkes kamudan beklenti içerisinde. Ama bizim bu ülkeye çok şey vermemiz gerek. Geleceğimiz çocuklarımıza çok iyi hazırlamak için. Yurtdışında yemek yemek, bir bardak çay içmek ülkemizdeki gibi rahat değil. Yurt dışında bir gün dahi kendi toprağınızdaki gibi kendinizi rahat hissedemiyorsunuz. Bu ülke için çok şehitlerimiz oldu. Çanakkale’de olduğu gibi. En son 15 Temmuz’da oldu. Suriye’de hala şehitlerimiz oluyor. Son üç senedir birçok şehit cenazesine katıldım. Bir tanesinde aşırılık taşkınlık görmedik. Hepsinin dediği ‘vatan sağ olsun. Bir çocuğumu daha şehit versem vatanıma helali hoş olsun’ diyorlar. Tabi ülkemizin geçmişine bakan ülkeler ‘Bunlar Osmanlı torunu, bunlar gelişiyor, uçak üretiyor, insansız hava araçları üretiyorlar, denizaltı üretecekler, tank üretirler bunları bölüp parçalamamız lazım’ diyorlar. Onun için farklı farklı argümanlarla bizi bölüp parçalamak istiyorlar. Rabbim inşallah bunlara izin vermez. Bu ülkenin geleceği parlak. Birlik beraberlik içinde bu ülkeyi geleceğe taşıyacağız.”
Ünlü şair yazar ve sunucu Serdar Tuncer, vatanla ilgili sohbeti ve şiirleriyle salondaki seyircilere güzel bir akşam yaşattı.
Gecenin misafiri eğitimci, gazeteci ve yazar Yusuf Kaplan, vatanı anlatmanın kolay olmadığını belirterek, Türkiye’nin son kale olduğunu söyledi. Kaplan, “Türkiye dünyanın ruhudur. Bizi uzun yıllar Anadolu yarımadasında hapsettiler. Türkiye, Türkiye’den daha büyük bir yerdir. Türkiye son kaledir. Türkiye düşerse bütün mazlumların umutları suya düşer. Dolayısıyla biz bunun hesabını veremeyiz. Hey yeri düşürdüler. Afganistan, Pakistan, Irak, Ukrayna, Gürcistan Suriye’yi paramparça ettiler. Burada Türkiye dik duracak ama tuzaklara düşmeyecek. Dikkatli olacak... Dünya savaşına biz bir tuzak yüzünden düştük. Adamlar bize sürekli tuzak kuruyorlar ama biz bunların hepsini aşıyoruz.” ifadelerini kullandı.