Talas'a bir sağlık ocağı daha yapılacak

Talas'a bir sağlık ocağı daha yapılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediyesinin arsası üzerine Hayırsever Mehmet Kirazgiller tarafından yaptırılan Fatma Kirazgiller Sağlık Ocağı inşaatından incelemelerde bulundu.

Talas’a kazandırdığı sağlık ocaklarının küçük bir devlet hastanesi gibi hizmet vereceğini ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Talasımıza birçok hizmet gerçekleştiriyoruz. Bunların arasında camiler, sağlık ocakları ve okullar var. Tabi hayırseverlerimiz bizim büyük destekçilerimiz. Ben tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bugün de yine Mevlana Mahallesi ne yaptırdığımız bir sağlık ocağımızdayız. Arsası ve projesi yine belediyemize ait. Hayırseverimiz Mehmet Kirazgiller tarafından annesinin adına yaptırdığı Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezi’nin temelini yakın zaman önce atmıştık. Şuanda da kabası bitmek üzere. Sağ olsun hayırseverimiz hızlı bir şekilde projeyi uyguluyor. İnşallah 2018 yılının Haziran, Temmuz aylarına da bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sağlık ocağının, aile hekimlerinin yanı sıra, diyetisyen, psikolog ve diş hekimlerinin bulunduğu küçük bir devlet hastanesi formatında olacağını belirten Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

“Sağlık ocaklarımızın hepsi jeneratörlü ve asansörlü. Özellikle yaşlıların, engellilerin ve hamilelerin rahat bir şekilde üst kata çıkması gerekiyor. Aynı zamanda da toplantı salonlarında vatandaşlarımıza sağlık açısından bilgilendirme seminerleri verilecek. Ben hayırseverimiz Mehmet beye çok teşekkür ediyorum. Annesinin ismine yaptırmış olduğu bu hayırla birlikte inşallah bir çok vatandaşımızın hayır duasını alacak. Allah hayırlı sağlıklı ömür versin. Herkese de bu şekilde hayır yapmayı nasip etsin diyorum. Teşekkür ediyorum.”

5 aile polikliniği, bir diş ünitesi, 3 eczanesi ile Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi’nde toplamda 912 metrekare alan üzerinde inşa edilen sağlık ocağı Mevlana Mahallesi’nde büyük bir ihtiyacı karşılayacak.