'Talas'a başka türlü gideceğim'

'Talas'a başka türlü gideceğim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, bir süre önce Kayseri Olay’ın “Ersoy nereye gidiyor?” başlığıyla gündeme getirdiği haberin ayrıntılarını 38 Kent TV’de anlattı. 18 Mart’ta yapılacak MHP kongresinde,  parti genel merkezinde görev almaması ve genel merkezin de olumlu bakması halinde Talas Belediye Başkanlığına aday olma yönünde düşüncesinin olduğunu ve konunun il divan kurulu toplantısında da konuşulduğunu ifade eden Ersoy, iddialı açıklamalar yaptı. Ersoy, “Talas’ı yüzde yüz alacağımızı düşünüyorum.  Maddi manevi her şeyimi ortaya koyacağım. Ben diyorum ki, ben bu Talas’ı alırım” dedi. Ersoy, programda “AK Partili Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri’ne ziyaretler gerçekleştirdiği, ancak Talas Belediyesi’ni ziyaret etmeme nedeni adaylık düşüncesi mi?” yönündeki soruyu da yanıtlayarak, “Mustafa Başkanı ararım, sorarım. O konuda parantez açtığımız için değil, kısmet olmadı. Demek ki başka türlü oraya gidip,  oturacağım” ifadelerini kullandı.

 

 

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, 38 Kent TV’de gündeme yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı. 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu Sansürsüz programında Gazeteciler; Veli Altınkaya, Levent Çil, Mehmet Serbez ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Ersoy, yerel seçimlerden genel seçimlere, hedeflerinden kentin  ve ülkenin sorunlarına kadar değişik konularda yöneltilen soruları yanıtladı.

BAŞKA YERDE GÖREV ALMASI DURUMUNDA KENDİSİNDEN SONRA GÖREV ALACAK İSMİ DE AÇIKLADI

Programda MHP İl Başkanlığını Kayseri’de 33 yaşında yapmak kolay değildi” diyen Ersoy, Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği “Ersoy, nereye gidiyor? Talas’a belediye başkan adayı mı olacak” yönündeki soruyu da yanıtladı. Ersoy, kendisinden sonra görev alacak isim olarak da partide 2’inci Başkan olarak görev yapan Serkan Tok’u işaret etti. Ersoy, “Siyasette bir adım iki adım ötesini düşünmezseniz bu siyaseti yapamazsınız. Kendi şahsi fikrimi söylemekten çekinmeyen biriyim, teşkilatlardan sorumlu 2’inci Başkan Serkan Başkan il başkanlığı görevini layıkıyla yapabilecek kapasitede, konumda, şahsiyette bir abimiz. Belki bunları konuşmak erken. Kimse bunları konuşamaz da,  hayırlısı der geçer ama Serkan Başkan Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızın da olurlarıyla yakışır” ifadelerini kullandı.

“MADDİ MANEVİ HER ŞEYİMİ ORTAYA KOYACAĞIM”

MHP’nin 18 Mart’ta yapılacak Olağan Büyük Kongresi sonrasında “Genel merkezde görev alacağı, MYK üyesi olabileceği” yönündeki gelişmeleri de değerlendiren Ersoy, bu yöndeki konuların partinin il divan toplantısında da gündeme geldiğini belirtti. Ersoy, “Toplantıda Divan Üyesi olan abilerimiz şunu sordu: Başkanım ittifak olabilir, yerelde de ittifak olabilir. İttifak olursa yerelde de bize de derlerse ki bura size yakındı, bura sizin olsun. Talas, olabilir mi? Böyle bir şey olabilir. İlçelerden de ‘x,y, z’ olabilir. İttifak dahilinde biz bir yer kazanacaksak, ben aday değilim, ama yok ittifak yok, çarpışacaksak bir yerde alacaksak ben Talas’a aday olacağım. Ben siyasette kaybetmeyi sevmem. Büyükşehir’i kaybedeceğimizi düşündüğüm için değil, Talas’ı yüzde yüz alacağımızı düşünüyorum.  Maddi manevi her şeyimi ortaya koyacağım. Ben diyorum ki, ben bu Talas’ı alırım. Benim için siyasi bir risk midir? İl başkanlığında dururum, milletvekili adayı olurum. Daha rahat, ama ben parti açısından, davamız açısından bir ses getirelim. 2004’te kaybettik 15 yıldır alamıyoruz. Ben realite koyuyorum, ortaya. İyi çalışmayla Büyükşehir’i, Melikgazi, Kocasinan’ı alırız. Kocasinan adayımız da şu an belli gibi”

“TALAS’I YÜZDE YÜZ ALACAĞIMIN KANAATİNDEYİM”

 İl yönetim kurulundan görev yapan arkadaşlarının da kendisi gibi düşündüğünü anlatan Ersoy, “Büyükşehir’deki faydamdansa, Talas’ı yüzde yüz alacağımın kanaatindeyim. Yönetim kurulu arkadaşlarım da bu görüşte. Baki Ersoy’u bir yere koyacaksanız koyun.  Talas’ta  bu işi bitirelim. Bitiremezsek il başkanlığı olmuyor, kaybetmiş bir il başkanı oluyor.  Bu benim için bir risk. 37 yaşındayım Kayseri’de 4 yıldır il başkanlığı yapıyorum başımıza gelmeyen iş kalmadı.  Bunun yanında Kayseri’de siyasette ilerleyen dönemlerde ciddi boşluklar olacak. Eğer bir işe soyunduysak, bunun sonunu getirmemiz lazım” diye konuştu.

“BEN OLURSAM SAĞOLSUN ADAY OLMAZ, TIRNAĞINA TAŞ DEĞSE İLK BEN KOŞARIM”

Ersoy, MHP’den istifa eden Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş’ın da “İYİ Parti’nin Talas adayı olabileceği” yönündeki soruya da,   “Bizim olduğumuz yerde Dursun Ataş olmaz. Sağolsun olmaz” ifadelerini kullandı. Ersoy, programın sonraki bölümlerinde de Ataş ile abi, kardeş ilişkisinin olduğunu söyledi. Ersoy, “Tırnağına taş değse ilk ben koşarım. Adamlığına bir şey demem,  ama siyaseten yürümem bitti. Talas’a aday olursa da kantara çıkarız. Ama benim olduğum yere kendisi olmaz” dedi.

“SEVİLDİĞİMİ, TANINDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Siyasette tanınırlığın önemli olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Baki Ersoy, “Toplumun bakışından, gülüşünden, size bakışından her şey ortaya çıkıyor.  Bugün örneğin Büyükşehir Belediye Başkanının sosyal medya sayfasına bakın, benim sayfama bakın. Ben kamuoyunda sevildiğimi ve tanındığımı  düşünüyorum. Bir anket yapın, ben sevildiğimi hissediyorum. Benim anketim de Talas’ta yüzde yüz” dedi.

“BEN OLMAZSAM VE BAŞKAN İSİM İSTERLERSE ADAYIMIZ SELAHATTİN METİN DİYECEĞİM”

18 Mart’ta yapılacak büyük kongrede kendisinin MYK üyesi olmaması halinde başka bir isim önerilecek mi? sorusuna da cevap veren Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “MYK’da genel başkanımız, kendi çalışma arkadaşlarını kendi seçer. Bizim buraya müdahale etme şansımız yok. Eski Milletvekillerimiz; Süleyman Korkmaz ve Hasan Ali Kilci de kendilerinin talepleri varsa, genel merkezimiz de gerekli görüşmeleri yapabilecek insanlardır. Genel merkezimiz bize kal derse ilde, milletvekilliği, belediye başkanlığı tamam. Eğer bizden bir isim isterlerse Selahattin Metin isimi vereceğim”

“DEMEK Kİ BAŞKA TÜRLÜ TALAS’A GİDECEĞİM”

Ersoy, programda “AK Partili Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri’ne ziyaretler gerçekleştirdiği, ancak Talas Belediyesi’ni ziyaret etmeme nedeni adaylık düşüncesi mi?” yönündeki soruyu da yanıtlayarak, “Programın müsait olmadı. Mustafa Başkanı ararım, sorarım, ziyaret ederim de. O konuda ayırdığım için ya da parantez açtığımız için değil, kısmet olmadı. Demek ki başka türlü oraya gidip,  oturacağım yani” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK DÜNYANIN EN ZOR İŞLERİNDEN BİRİ”

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da genel merkezin emrinde olduğunu belirten Ersoy, “18 Mart 2018’de genel merkezimiz, liderimiz bana ihtiyaç var denirse, emrindeyim. Her türlü gittiğimde düşüncemi arz ettiğimde, olumsuz cevapta verilir, yine emrindeyim, onayını aldığımız takdirde yerel seçimler önce olursa bu milletin helal oylarını almak kaydıyla Talas’ta çalmadık kapı, yer bırakmayacağız. O gün akşamı da MHP’ lilere sandık sonuçlarını hediye edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

“GELDİĞİMİZ NOKTADA MHP TÜRKİYE’DE, KAYSERİ’DE FİKRİ İKTİDARDA MI, İKTİDARDA”

“Kayseri’de siyasette ilerleyen dönemlerde çok büyük boşluklar olacak” sözüne programda dikkat çeken Ersoy, “Ben 37 yaşındayım siyaset yapıyorum, yarın bu işler biter yapamayabilirde. İşime, gücüme bakarım, ama gelinen noktada biz bir işe soyunduysak bunun sonunu getirmemiz gerekiyor. Ben ilk il başkanı olduğumda sallayacağız bu Kayseri’yi dedim, 3 tane milletvekili çıktı. Başarıyı, başarısızlığı, gidenleri, kalanları gördük. Mücadele ettik. Geldiğimiz noktada MHP Türkiye’de, Kayseri’de fikri iktidarda mı, iktidarda” şeklinde konuştu.

BÜYÜKSİMİTCİ’YE “YERLİ OTOMOBİL” CEVABI

Programda iş dünyasının yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Ersoy, “Kayseri bana göre iş dünyasında çok ciddi sıkıntıda” dedi. Ersoy, şunları söyledi, “Bunun da sebebi üretim anlamında Organize Sanayi Bölgesi’nde kayyum atanan bir şirket var. Üretim anlamında çok bir şey söz konusu değil. Sanayi Gecesi’nde KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ‘yerli otomobili Kayseri’de üretelim’ dedi. Kayseri’de yerli otomobili sana ürettirseler de biz de sevinsek, taraf olsak, desteklesek. Peki bunu kim yapacak? Kayseri’nin siyasetçileri yok mu? Bugün Avrupa Birliği projelerinde hibe anlamında Kayseri’ye neden 1 TL verilmiyor hala. 42 ile veriliyor. Bunun kriteri nedir?”

“BU MEMLEKETİ KÖRELTİNİZ, MEMLEKETTE TİCARET YAPILMAZ HALA GELDİ”

Hızlı trenin de yıllardır Kayseri gündeminde yer aldığını, ancak bir adım atılmadığını anlatan Ersoy,  “Hala Sanayi Gecesi’nde hızlı trenden bahsediliyor. Kayserili’nin aklıyla da bir dalga geçmeyin. Bu memlekette ‘Kayserili işini bilir’ diye diye bu memleketi körelttiniz. Bu memlekette ticaret yapılmaz hala geldi” dedi.

“BU ADAMA İSTİFA KAPISINI GÖSTERMİYORSANIZ, O ZAMAN SİZİN NİYETİNİZ DE BOZUK”

Programda Ticaret Odası seçimleri ile ilgili de konuşan Ersoy, “Ticaret Odası’nın başındaki arkadaş, FETÖ’den yargılanmış, 15-20 gün FETÖ’den dolayı nezarette kalmış biri. Randevu istendi,  ben randevu vermem. Bizim teşkilat olarak desteklediğimiz kişi Ömer Gülsoy’dur. Bu şehirde yaşıyoruz, herkes de her şeyi biliyor. FETÖ’nün desteklediği bir adam Ticaret Odası Başkanı oluyor. Nasıl olduğu da belli.  Bu şehirde herkes her şeyi biliyorken bu adama istifa kapısını göstermiyorsanız, o zaman sizin niyetiniz de bozuk. Bunu sorgularız”

 “MAHKEME KARARI İLE GERİ DÖNMESİ MAHKEMENİN PROBLEMİ”

MHP Büyükşehir eski Meclis üyesi ve aynı zamanda şu an Bağımsız Kocasinan Belediye Meclis Üyesi, Hayri Solak’ın, partiden ihraç edilmesi ve sonrasında mahkemeyi kazanmasına ve “Ben MHP’de kalmak istiyorum” demesine rağmen söz konusu mahkeme kararının uygulanmaması ve bunun yanında ihraç sürecinde savunmasının  dahi alınmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Ersoy, “Milliyetçi Hareket Partisi mahkemeye verilmez. MHP’yi mahkemeye veren Ülkücü olmaz. İl başkanı ihraç etmişse, yönetim kurulu, disiplin kurulu karar vermiş, genel merkez de onaylamışsa, saygı duyacaksınız. MHP ‘nin almış olduğu her karar doğrudur. Mahkeme kararı ile geri dönmesi mahkemenin problemi” Haber: Cafer ZENGİN