'Taktik maktik yok zam zam zam'

'Taktik maktik yok zam zam zam'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SAADET Partisi (SP) Gençlik Kolları Kayseri İl Başkanı Ali Kemal Ergün ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri, Kayseri’de toplu taşımaya yapılan zamma tepki gösterdi. Ergün, “İktidarda olan Ak Parti değil mi? Yoksa motorin fiyatlarını da mı ana muhalefet partisi belirliyor?” diye sordu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), tarafından geçtiğimiz hafta sonu toplu ulaşım ücretlerine ortalama yüzde 14,5, bazı bölgelerde ise yüzde 25’lere varan zam yapılması tepki topladı. Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri de yapılan zamma Cumhuriyet Meydanı’nda tepki gösterdi. Ellerinde ‘Kimsenin öğrenciyi düşündüğü yok’ ,  ‘Bir türlü ulaşamıyoruz sayın Bakanım’ , ‘1.400 yaptınız 1.40’a çıkardınız’ ,  ‘Taktik maktik yok zam zam zam’ , ‘Her şey 1 lira iken güzeldi’ , ‘Uçağa mı biniyoruz otobüse mi?” yazılı dövizlerle dikkat çeken partililer adına açıklamayı Saadet Partisi Gençlik Kolları Kayseri İl Başkanı Ali Kemal Ergün yaptı. Açıklamasında, “Belediyecilik anlayışını ticaret anlayışı ile karıştırmamak gerekir” diyen Ergün, “Belediye binalarını dükkan, çalışma masalarını tezgah, vatandaşı müşteri gibi görmek böyle kadim bir medeniyete sahip şehrin ve bu şehirde yaşayan insanların huzurunu, refahını, saadetini sağlamaz. Tam tersine düzensizlik ve huzursuzluk doğmasına neden olur” dedi.

“VATANDAŞ MÜŞTERİ GİBİ GÖRÜLÜYOR”

 Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bilet fiyatlarına yapmış olduğu zammın vatandaşını müşterisi gibi gören anlayışının bir tezahürü olduğunu ileri süren Ergün, “Zam, özellikle okulların açıldığı sezona denk geldiği için öğrenci kardeşlerimiz ve öğretmen olan hemşerilerimiz için çok ciddi bir sıkıntı meydana getirdi. Öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte şehrimizin büyük bir nüfusunu oluşturan asgari ücretli bir vatandaşımız herhangi bir sebeple şehrimizin bir yerinden başka bir yerine gitmek istese 3.00 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyor. Daha önceki yıllarda güzel bir uygulamaya imza atarak 65 yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayan belediyemiz, acaba bu uygulamadan doğan açığı öğrenciler üzerinden mi sağlamak istiyor? Ayrıca, faaliyete geçtiğinden bu yana, trafiği alt üst etmesinden, çok az bir alana hizmet veriyor olmasından, alttan mı geçmeliydi üstten mi geçmeliydi gibi konular başta olmak üzere birçok tartışmaya neden olan tramvaylar, yağmurlu günlerinde su altında kalan alt geçitier, neden yapıldığını aklı başında hiçbir vatandaşımızın anlayamadığı üst geçitler gibi birçok ulaşım hizmetleri hatalarından sonra böyle bir karar almış olmanın kime bir faydası vardır?” şeklinde konuştu. Yapılan zamların diğer kalemlerde yaşanan artışlara bağlandığını kaydeden Ergün, “İktidar da olan Ak Parti değil mi? Yoksa Motorin fiyatlarını da mı ana muhalefet partisi belirliyor?” diye sordu. Ergün, şunları söyledi: “Anlam veremediğimiz başka bir nokta ise, yapılan zamlar ile ilgili açıklamalar. Deniliyor ki; motorin fiyatlarının artmış olması işçi, bakım onarım masrafları vs. nedeni ile bu zamlar yapıldı. Soruyoruz; değerli yetkililer, sizin işçileriniz okuyan öğrencilerden daha mı fazla? Ayrıca iktidar da olan Ak Parti değil mi? Yoksa Motorin fiyatlarını da mı ana muhalefet partisi belirliyor? İktidar da olan partiniz haksız vergilerle bu millete yük bırakırken sizlerde bu zamlarla mı bu yükü bırakma çabası içindesiniz? Şimdi buradan Büyükşehir Belediyesinin değerli yetkililerine soruyoruz: zaten yanlış ulaşım politikaları sonucunda çile haline getirilen ve tabiri caizse felç olan ulaşım hizmetlerinizi bu zamlarla birlikte tamamen öldürmek niyetinde misiniz? Vatandaşa müşteri gözü ile bakmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?  Son olarak; buradan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndan haykırıyoruz; Sayın Başkanım bir türlü ulaşamıyoruz”

Haber/Foto: Cafer ZENGİN-Güler Ruhsar AKTAŞ