Tacettin Veli Mahallesi'nde 2 bin 200 ton asfalt kullanıldı

Tacettin Veli Mahallesi'nde 2 bin 200 ton asfalt kullanıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tacettin Veli Mahallesi’nde yer alan Şehitlik Sokağı’nın yenileme ve düzenleme çalışmasını tamamladıklarını şu anda asfaltlama çalışmasının devam ettiğini bildirdi.
Çevresi ve Doğası ile uyumlu çalışmalar
Doğalgaz çalışması ile bozulan sokakta yol yenileme çalışması yaptıklarını ve bu çalışma ile Şehitlik Sokağı ve buna bağlantılı yollarda asfalt çalışmasına devam ettiklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, alt yapısı yenilenen Şehitlik Sokağı’nda 4300 ton alt yapı malzemesi ile 2200 bin ton asfalt kullanıldığını belirtti.
Yapılan çalışmaların semt halkına hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
Melikgazili olmanın farklılığı
“Tacettin Veli Mahallesi eskiden şehir merkezinde, virane yapıların bulunduğu bölge idi. Ancak son yıllarda planlı gelişimin ve özellikle iş merkezleri ve çok katlı plazaları ile 24 saat yaşayan ve hareketli bir bölgeye dönüştü. Bir başka ifade ile bu mahallede eskiden 60-70 aile otururken bugün, 12 ay boyunca yüzlerce iş merkezinin ve esnafın bulunduğu bir semte dönüştü. Mahallenin son 10 yıldır nüfusunda büyük artış olmuştur. Bu neden ile mahallede; çevresi ile ve doğası ile uyumlu çalışmalar başlatılmıştır. Bu semte yer alan cadde ve sokakların tamamı açılmıştır. Son çalışma ile bağlantılı sokaklar ile bunlara bağlantılı tüm yollarda alt yapı çalışması tamamlandı. Yol genişletme ve çevre düzenleme, yaya yolu ile semt otopark yapımı sonrası Tacettin Veli Mahallesi’nin tüm yolları açık ve güvenlidir. Bu çalışma esnasında diğer kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma yerine getirildi.”