'Sucuk davasında Özhaseki lehine karar veren 5 üyenin 3'ü FETÖ'den yargılanıyor'

'Sucuk davasında Özhaseki lehine karar veren 5 üyenin 3'ü FETÖ'den yargılanıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin, parti yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki arasındaki sucuk davaları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Bakan Özhaseki’nin son günlerde yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Keskin, davalarla ilgili Yargıtay kararlarını da örnek gösterdi.

 Açıklamasında, “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bana atılan iftiraların davalarını kazandım, sucuk dağıttım sürekli gündem değiştirmeye çalışıyor” diyen Keskin, “Buna alet olmayacağız ama sessizliğimizi beyefendilik nezaket gibi algılamıyorlar. Ülkenin bu kadar sorunu varken bunu gündeme getiriyorlar. Ben Genel Başkanımıza açılan davaların evraklarını göstereceğim. Biz cümle ile değil belge ile konuşuyoruz. Kimin yalan söylediğini bu belgeler gösterecek. Genel Başkanımıza 10 tane dava açılmış, tazminat davası açılan on davanın 6 tanesi kesin reddedilmiş, dava süreci bitmiş.  Elinize mikrofon alıp davayı kazandım değil, belgeyi koyacaksınız ortaya ciddi iş yapacaksınız. İftira atarken vicdanınız sızlayacak, kafanızı yastığa koyarken rahatsız olacaksınız, vicdanı olan insan bunu yapar. ‘3,5 ton dağıttım sucuk’ diyordu. Fiyatı 40- 45 TL’den 3 bin 500 kilo, 150 bin lira yapıyor. Sucuk dağıttığını iddia ediyor. Açılan tazminatın miktarı, 50 bin liralık dava açıyor. 20 küsur bin TL para alıyor. Dava yerel anlamda  Özhaseki’nin lehine çıkıyor. ‘Benim aleyhime karar verenler FETÖ’cüdür’ diyor. Kendi lehine karar veren 5 üyenin 3’ü bugün FETÖ’den ya kaçak ya tutuklu. Aleyhine karar veren 5 üyeden biri FETÖ’den yargılandı. Yerel Mahkeme karar veriyor, Yargıtay onaylıyor ve unuttuğu bir şey var,  teminat yatırılan parayı hemen alıyorlar, ama yargı süreci bitmemiş oluyor.  Karar düzeltme istiyor  Genel Başkanın avukatları karar bozuluyor, kesinleşiyor aldığı paranın faizi ile birlikte Genel Başkanın hesabına  yatırılması kararı çıkıyor ve eksik para yatırıyor. 21 Bin küsur olarak yatırıyor. Dağıttığı sucukla Genel Başkanımızdan aldığı paranın zerre kadar ilgisi yok. 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı ortada. Sucuk dağıttığı para kendi parası. Kazansa dahi yirmi bin nere 150 bin lira nere?”

“ÖZHASEKİ LEHİNE MAHKEMEDE KARAR VERENLER FETÖ’DEN YARGILANIYOR”

Bakan Özhaseki lehine karar veren hakimlerin FETÖ’den yargılandığını ifade eden Keskin, “Bakan Özhaseki’nin davalardan kazandığı bir dava var, 12 bin TL sucuk davasından 2 yıl sonra bu da Anayasa Mahkemesi’nde itiraz edildi. Diğer üçü de Yargıtay’da . Bunlar belge  ile ortadayken ‘sucuk dediğiniz’ dava ortada iade ettiniz ‘benim aleyhime karar verdi’ dediğiniz, 5’inden üçü lehine karar verenlerden 3’ü FETÖ’den yargılanıyor. Bu kadar insafsız olmayın ne anlamı var? Ülke sorunlarına çözüm bulun siz” diye konuştu.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ