Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan: STK'lar iktidarın noter makamı

Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan: STK'lar iktidarın noter makamı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

‘Esnaf, Ticaret, Sanayi Odaları temsilcileri vatandaşı dinlesin’

Saadet Partisi  İl Başkanı Mahmut Arıkan, yaşanan ekonomik sorunların dillendirilmemesine, konuşulmamasına ve tartışılmamasına tepki gösterdi. Kayseri’de bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, hiçbir şey olmamış gibi davranmalarına anlam veremediklerini dile getiren Arıkan, “Esnaf, Ticaret, Sanayi Odaları vatandaşı dinlesin, sıkıntıları yukarıya iletsinler. İnsan odaklı olmayan, yani merkezinde insan olmayan hiçbir sisteme ayakta kalamaz.” dedi.

 ‘Konuşursak nimetlerden mahrum kalırım diye düşünüyorlar’

 Kayseri’de faaliyet gösteren bazı STK’lara da tepki gösteren Arıkan, “Kayseri’de STK’lar, iktidarın noter makamı, alt organları gibi çalışıyorlar. Eksiklikleri gündeme getirmeleri lazım, ama bunu yapmıyorlar. Cumhuriyet Meydanı’nda iktidar lehine çok şey söylüyorlar, ama aleyhinde ise tek kelam edilmiyor. Devletin, belediyelerin imkanlarından faydalanıyorlar. Aleyhte bir kelime kullanırsam bu nimetlerden mahrum kalırım diye düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını ifade eden Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mahmut Arıkan, kentte bazı iş çevrelerinin “Krizi yara almadan atlatacağız” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Rakamlar asla yalan söylemez” diyen Arıkan, “Sorunu görmeden, konuşmadan, tartışmada çözüm bulamayız. Yok demek çözüm değil. Türkiye’de, Kayseri’de derin yaralar alıyor.  Ben esnaf, ticaret odalarını göreve çağırıyorum. Esnafı, sanayiciyi, vatandaşı dinlesinler. Bu sıkıntıyı yukarı iletmeleri lazım. İnsan merkeze konmalıdır. İnsanın merkez de olmadığı hiçbir sistem devam etmez. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

 “KAMUDA TASARRUFA GİDECEĞİZİ, 16 YIL ÖNCE DE SÖYLEDİLER”

 Türkiye’de hükümet tarafından günlük çözümlerin uygulandığını ve kalıcı çözüm olmayınca da sorunların arttığını ifade eden SP İl Başkanı Arıkan, “Ak Parti ilk iktidara  geldiğinde ‘kamuda tasarrufa gideceğiz’ demişti. O dönem milletvekili lojmanları ile ilgili konular gündeme gelmişti. Ama, bakıyoruz  16 yıl sonra yine aynı söylem ifade ediliyor. Hovardaca bir harcama içine girildiğini yakinen şahitlik ettim. Örnek verecek olumsam, eğer iktidar partisi mitingine harcanan para fakir, fukaraya harcansa Kayseri’de fakir kalmaz” şeklinde konuştu.

 “MİKROFON MÜCAHİTLİĞİ YAPILIYOR”

Açıklamasında Kayseri’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına da tepki gösteren Arıkan, “Noter makamı” benzetmesi yaptı. Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, şunları söyledi, “Kayseri’de STK’lar iktidarın noter makamı, alt organları gibi çalışıyorlar. Eksiklikleri gündeme getirmeleri lazım, ama  bunu yapmıyorlar. Mikrofon mücahitliği yapılıyor. İktidar lehine her şey Cumhuriyet Meydan’ında söylenirken, aleyhine ise tek kelam edilmiyor. Devletin, belediyelerin imkanlarından faydalanıyorlar. Aleyhte bir kelime kullanırsam, bu nimetlerden mahrum kalırım, diye düşünüyorlar, ama çok yakın zamanda  böyle giderse oturdukları binalar, araçların hiçbiri kalmayacak. Tehlike adım adım üzerimize geliyor. İktidar uyarılmalı,  usulünce, demokratik yollarla yanlışlar dile getirilmeli. Bu sessizlik son bulmalı, aksi takdirde kar topu, yuvarlanarak çığ şeklinde geliyor ve bugün konuşmazsak kar topunun altında kalacağız. Ülkemiz için herkes görevini yapmalı. Biz Saadet Partisi olarak uyarılarımızı her fırsatta yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” 

Haber: Cafer ZENGİN