Şok iddia: 20 milyon devede kulak, zarar 300 Milyon, ama Laçinel hakkında suç duyurusu yok

Boydak Holding'e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu dönemde şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Abdullah Güzeldülger, görev yaptığı sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Daha sonra adı değişerek Erciyes Anadolu olan Holding'de 1 yıl kayyım yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Güzeldülger, o dönemde yaşanan yolsuzlukları ifşa ettiği için görevden alındığını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şok iddia: 20 milyon devede kulak, zarar 300 Milyon, ama Laçinel hakkında suç duyurusu yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TMSF’de Finansman ve Tahsilat Daire Başkanı olarak da bir dönem görev yapan Abdullah Güzeldülger, katıldığı TV programında dönemin CEO’su Ertunç Laçinel hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Ertunç Laçinel’in, holdingin içini boşaltmak için göreve geldiği iddiasında bulunan Güzeldülger, kayıp 20 milyon Euro ile ilgili olarak da daha fazla yolsuzluk olduğunu iddia etti. 
O dönem enerji şirketindeki yolsuzluğun da ortaya çıktığını ve kendisine holding içerisinden zararın 300 milyon olduğu yönünde bilgi geldiğini de açıklayan Güzeldülger, kendilerinden sonra göreve gelen holding yönetiminin Laçinel hakkında şikayetçi olmadığını savundu.

ENERJİ ŞÜRKETİNDE DE YOLSUZLUK YAPILMIŞ
Güzeldülger, “Bizden sonra göreve gelen yönetim Laçinel’in enerji şirketinde bir dizi yolsuzluk yaptığını görüyor. Bununla ilgili onun iş yaptırdığı şirketi, zarara uğratan firma aleyhine o zaman bizden sonra atanan TMSF yönetimi dava açıyor, TMSF lehine. O şirket sahibi Ertunç Laçinel’le beraber bu işi çeviriyor. Bu yolsuzluğu yapıyorlar. Orda benim kulağıma gelen 300 milyon liralık bir yolsuzluk yaptığı enerji şirketlerinden. Yani 20 milyon Euro yanında devede kulak. O günkü kurla 2016’da bu para hesaplandığında daha fazla. Bizden sonra atanan TMSF yönetimi bu şirket aleyhine suç duyurunda bulunuyor, ama buraya dikkat edin Ertunç Laçinel hakkında suç duyurusunda bulunmuyor. O işi yapan şirket hakkında su duyurusunda bulunuyor. Bizi dolandırdı diye” şeklinde konuştu. 

LAÇİNEL, CANİKLİ TARAFINDAN YÖNETİME GÖNDERİLDİ
Güzeldülger, ayrıca Canikli’nin imza sirkülerinde değişiklik yapıp kendinin de bulunduğu yönetimi bypass ettiğini de öne sürdü. Güzeldülger, programda Laçinel’in, Canikli tarafından holding yönetimine gönderildiğini de iddia ederek, "TMSF eski Başkanı Muhiddin Gülal, aynı zamanda Nurettin Canikli'nin köylüsüdür" ifadelerini de kullandı. 

Kılıçdaroğlu, iddiaların hedefindeki isim Ertunç Laçinel'le ilgili olarak Canikli'ye seslenerek, "Bu adamı niye koruyorsun?" dedi. 
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iddiaları gündeme taşımış ve kayıp olduğu belirtilen parayı sordu. Kılıçdaroğlu, eski CEO Laçinel’i işaret ederek, 'Bu para yok hem de adam yok ortada. 20 milyon euro yok ortada, ama Nurettin Canikli hiç konuşmuyor. Niye konuşmuyorsun? Bu adamı niye koruyorsun?' diye sordu. 
İddiaların hedefindeki isim AK Partili Nurettin Canikli ise Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi ve sosyal medya hesabından iddiları yalanladı. Canikli, Ertunç Laçiner’in 20 milyon avro ile yurt dışına kaçtığı ve kendisi tarafından korunduğu iddiasına karşılık da Laçiner’in hiçbir dokunulmazlığının bulunmadığını, kayyımlarla ilgili 24 Kasım 2016 tarihli ve 6755 Sayılı Kanun’daki adli ve idari takibat sınırlamasının yolsuzluk, zimmet, evrakta sahtekarlık gibi suçları kapsamadığını söyledi.

AK Partili Canikli, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.