'Siz o sözü ona söyletenlere bakın'

'Siz o sözü ona söyletenlere bakın'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samsun’da dün Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçına taraftarların hazırladığı “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” pankartının stada alınmamasına tepki göstererek, “Bu konuda izne gerek yoktur, o pankartı stada almayan densizleri, buradan şiddetle kınıyorum” dedi. Gök, “Yeni bir devlet kuruluyor” diyen AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’a da, “İşte böyle bir ortamda bir Ayhan Oğan isimli meczup çıktı, bir yeni devlet kurmaktan bahsetti.  Şaşırdınız mı? Şaşırmadık. Sahibinin  sesi Ayhan Oğan. Siz esas  Ayhan Oğan’ı değil, o sözü ona söyletenlere bakın” ifadelerini kullandı. Gök, ayrıca yaşananların sorumlusunun MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu da savunarak, “Devlet Bahçeli ikna odasında ikna  edildi. Bunun birinci sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Devlet  Bahçeli büyük bir vebal altındadır. Bunlara bu konuşma fırsatını veren,  bu tabloyu yaratan birinci derece aktördür” diye konuştu.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, partinin Kayseri İl teşkilatını ziyaret etti. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve il Başkanı Feyzullah Keskin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gök, AK Parti’yi, partinin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

 Sözlerine Yaşa “Mustafa Kemal Paşa yaşa” diyerek başlayan Gök, Samsun’da dün Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçına taraftarların hazırladığı “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” pankartının alınmamasına tepki gösterdi. Gök, “Dün yine Türkiye’de derinden sarsılan bir uygulamaya tanık oldu.  Türkiye Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa hepimizin dilinde, o güzel anlamlı sözü, coşku veren sözle. Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa sözü yazılı pankart dün Samsun’da bir maç yapılırken Emniyet tarafından stada alınmadı.  Gerekçe Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa  sloganı yazılı pankarta  izin alınmamasıymış.  Türkiye’de herkes şunu iyi bilsin ki; Mustafa Kemal Paşa’nın adını  anmak, onun posterlerini taşımak,  onun sloganlarını taşımak,  Mustafa Kemal’i anmak hiçbir izne tabi değildir.  Onu izin alınmadığı gerekçesi ile stada almayan densizleri, buradan şiddetle kınıyorum.  Mustafa Kemal Paşa’nın kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur.  Mustafa Kemal  Paşa için hiçbir yurttaşımızın  kimsenden izin almaya ihtiyacı yoktur.  Mustafa Kemal modern Türkiye’nin kurucusudur.  Herkes varlığını ona borçludur.  Cumhuriyetin ilkelerine borçludur. Böyle densizlikle Mustafa  Kemal Paşa gibi hepimizi  saran ve hepimizi birleştiren slogana dahi tahammül edemeyen bu zihniyet 15 yıllık AKP iktidarının  Türkiye’ye getirdiği bir başka dayatmadır. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri statlarda asılacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’nın  onu yaşa diyen bağrına basan sloganımıza izin vermeyecekler. Hadi bre densizler. Herkes işine. Biz Mustafa Kemalsiz ne yaşarız, ne de yaparız ne de Mustafa Kemali’n  yaşamasına izin vermeyenlere biz izin vermeyiz.  Mustafa Kemal sonsuza kadar yaşayacaktır. Onun ismine, resmine, sloganlarına dahi tahammül  edemeyen zihniyet bilsin ki tarihin çöplüğünde mutlaka kalacaktır, ama Mustafa Kemal Paşa ilelebet sonsuza kadar Türkiye ve dünyanın  saygın bir lideri olarak yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

 “MUSTAFA KEMAL PAŞA’YI KİMSE KALBİMİZDEN SİLEMEZ”

 Söz konusu pankartı stada almayanlar hakkında işlem yapılması gerektiğini kaydeden Gök, şunları söyledi, “O sorumlular hakkında  işlem yapmayanları da kınıyorum. Böyle bir tablo hiçbirimiz açısından kabullenebilir değildir. İktidarın  getirdiği uygulamalar bir yandan Mustafa Kemal Paşa, bir yandan laiklik, ülkenin kurumlarını tahrip ederek, Türkiye’yi tahrip eden noktaya dönüşmüştür. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kayseri’de Cumhuriyete bağlı  illerden biri ve Kayseri’ de yüksek sesle bağırıyoruz; Mustafa Kemal Paşa’yı kimse kalbimizden silemez. Kimse okullarımızdan, statlarımızdan, coğrafyamızdan, binalarından silemez. Mustafa Kemal Paşa’yı sonsuza kadar yaşatmak bizlerin, bütün ülkeye olan en başta gelen borcunu oluşturmaktadır. Layıkıyla bu görevimizi yapacağız. Yapanların  haklarında derhal soruşturma açılmasını yüksek sesle haykırıyoruz.  Türkiye Devleti’nin kurucusuna yapılan bu saygısızlığa karşı iktidar partisinin daha henüz bir açıklamasını dahi göremedik. Ne diyorlar?”

 “SAHİBİNİN  SESİ AYHAN OĞAN. SİZ ESAS  AYHAN OĞAN’I DEĞİL, O SÖZÜ ONA SÖYLETENLERE BAKIN”

 Basın toplantısında “Yeni bir devlet kuruluyor” yönünde açıklama yapan AK Parti eski MKYK üyesi ve aynı zamanda Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan’a da tepki gösteren CHP’li Gök,  “İşte böyle bir ortamda bir Ayhan Oğan isimli meczup çıktı, bir yeni devlet kurmaktan bahsetti.  O devletin kurucu liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu  ifade etti. Şaşırdınız mı? Şaşırmadık. Sahibinin  sesi Ayhan Oğan. Siz esas  Ayhan Oğan’ı değil, o sözü ona söyletenlere bakın. O boşuna söylenmiş bir söz değil. Boşuna Ayhan Oğan’ın  dilinden çıkarılmış bir söz değil. Bilinçli, planlı bir iktidar  uygulamasına tanık olduk.  İktidar partisi uygulamalarına baktığınız da,  kıyısından, köşesinden geçerek hafifi bir eleştiri yapmak suretiyle işte  partimizin eski bir yöneticisi denilmek suretiyle  adını koymadılar o söylenen  sözlere karşılık ne tepki vereceklerinin. Söyledikleri partilerinin eski bir yöneticisi olduğu. Partinizin üyesi. Peki ne yapıyorsunuz? Bir şey yapmıyorlar. Genel Başkanlarından bir söz duydunuz mu? Bu ülkenin birliğini sağlamakla görevli Cumhurbaşkanından bir söz yok mu? Başbakan’da kıyısından köşesinden bir şeyler söyledi  ama bunlar bilinçli planlı.” dedi.

 “SORUMLU BAHÇELİ’DİR, İKNA ODASINDA İKNA EDİLMİŞTİR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yaşanan olayların sorumlusunun Bahçeli olduğunu iddia etti. Gök, şunları söyledi: “Biz bu tabloyu biliyoruz. Sergilenmek istenen oyunun farkındayız.  Herkes farkında bir de Devlet Bahçeli farkında olabilse. Anayasa değişikliği Meclis’te görüşülürken iktidar  partisinin anayasa komisyonu üyesi çıktı dedi ki, ‘biz anayasanın ilk 4 maddesini  dahi değiştirilmesini konuşabiliriz’ Devlet Bahçeli’den ses çıkmadı.  Hemen ikna ettiler, ikna  odasına aldılar. Arkadaşımızın bireysel görüşüdür dediler. Bizi bağlamaz dediler. O söz de bilinçli  söylenmiştir. Bir Bursa milletvekili çıktı,  AKP’nin ‘Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirebiliriz” dedi.  Devlet Bahçeli ikna odasında ikna  edildi. Tekrar anayasa değişikliğine destek verdi. Şimdi  bir başkasına söyletiyorlar. Bir başkası söyledi, Devlet  Bahçeli yüksek perdeden konuşuyor ama  daha bu gerçeği görmeyecek misiniz? Türkiye’de oynanan oyunu görmeyecek misiniz? Bunu vebalini nasıl taşıyacaksınız, ne kadar taşıyacaksınız? Türkiye’de getirilen ortam Ayhan Oğan gibi meczuplara, Türkiye’nin kuruluşu ile ilgili  Cumhuriyet’in lideri ile ilgili söz söyletebilme  fırsatı veriyoruz. Bunun birinci sorumlusu Devlet Bahçeli’dir. Devlet  Bahçeli büyük bir vebal altındadır. Bunları bu konuşma fırsatını veren  bu tabloyu yaratan birinci derece aktördür. Herkes bilecek ki Türkiye cumhuriyet devleti bir tanedir, 29 Ekim 1923’te kurulmuştur. Sonsuza kadar yaşayacaktır. Kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür. O tablonun ötesinde kendisini başka türlü konumlandırmaya  çalışanlar bedhahtır.  Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü karşısında hiçbirinin esamesi dahi okunmaz. Yarış içinde olması dahi söz konusu değildir. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz.  Bu konuda dimdik ayaktayız, kimseye geçit vermeyeceğiz. Herkes haddini, yerini bilecek. Bu ülke  için şehitler, gaziler bedeller ödedi. Bu ülke bedavadan kurulmadı ve hiç kimseye de bedavadan bu ülkeyi teslim etmeyiz”

 “ÖZGÜRLÜK KÜRSÜSÜ KURACAĞIZ”

 26 Ağustos’ta Çanakkale’de Adalet Kurultayı da yapacaklarını ifade eden Gök, “Yaptığımız adalet yürüyüşü milyonlarca insana umut oldu. Her türlü haksızlığa uğrayan çiftçi, esnaf geldi. Şiddet gören kadınlar, işten atılanlar katıldı.  Şimdi bu adalet yürüyüşümüzü 26 Ağustos’ta Çanakkale’de yapacağımız Adalet Kurultayı ile taçlandıracağız. Herkesi kurultaya davet ediyoruz. Herkes gelip orda özgürce konuşacak. Özgürlük kürsüsü kuruyoruz, buyurun konuşun. CHP sindirilen, korkutulan milyonlar için görevini yapıyor. Adalet yürüyüşü korku imparatorluğunu Türkiye’de yıktı milyonlar, yine demokrasi şenliğinde buluşacak” diye konuştu.

 “GİDİŞAT VAHİMDİR. TÜRKİYE’DE TARIM VE HAYVANCILIK ÇÖKMEK ÜZEREDİR”

2 gündür Kayseri’de olduğunu ifade eden Gök, çiftçilerin dertli olduğunu söyledi. Türkiye’nin üreten değil, artık ithal eden bir ülke haline geldiğini kaydeden Gök,  “Türkiye bir zamanlar kendi kendine yetebilen buğday, hayvan ithal eden bir ülke haline geldi. Görüştüğüm çiftçiler giderler gelirleri karşılaştırdığımızda çiftçi kardeşlerimiz adaletsiz bir tablo içinde borçlanarak karşılamak zorunda kalıyorlar.  Bu iktidar geçen ramazan bayramında bir ithal kararı açıkladı. Çiftçileri yerle bir eden kararı bayramda açıkladılar. Türkiye’de 700 bin ton buğday ithal edilmek üzere kilosu 75 kuruştan. Gümrük vergisi sıfır. Ne yapacak çiftçi kardeşimiz? Kara gün dostu sosyal devlet neredesiniz? Çiftçinin malı para etmeyecek sıfır vergiyle buğday, ithal edeceğiz. Hayvancılık yapanlar bu hükümet geçen bayramı açıkladı 500 bin büyükbaş hayvan ithal ediyoruz 450 bin küçük baş hayvan ithal edilecek. Ne olacak senin hakin çiftçi kardeşim? Buğdayın para etmiyor. Kurban bayramı yaklaşıyor, ne yapacaksınız? Bu iş nereye kadar gidecek. 95 bin ton kırmızı et ithal ediliyor. Bu çiftçiliğe ve hayvanlığa uğraşan kardeşlerimize vurulan büyük darbedir kabul edilemez. Bu uygulamaların hepsi ülkenin üretimini azaltıyor. Türkiye’nin kaynaklarını yabancı ülkelere peşkeş çeken bir anlayıştır. Giderek Türkiye her türlü ürünü ithal eden, üretmeyen, çiftçiliğin artık sona erdiği, fiyatların yüksek olduğu bir ülke haline gelecektir. Gidişat vahimdir. Türkiye’de tarım ve hayvancılık çökmek üzeredir. Biz bu tabloyu reddediyoruz. Bütün kesimlerle olduğu gibi çiftçi de en iyi konuma getirilmeli ve desteklenmelidir” dedi.

ARIK, “KAYSERİLİ OLARAK AYHAN OĞAN’DAN UTANDIK, MAHÇUP OLDUK”

Basın toplantısında konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Ayhan Oğan’a tepki göstererek, “Kendisi Kayserili ama bizler de Kayserili olarak söylediği sözlerden utandık, mahcup olduk. Kayseri’den böyle bir Cumhuriyet, Atatürk düşmanının çıkmasından. Kayserililer demokrattır, cumhuriyetçidir ve gereken cevabı verecektir” şeklinde konuştu.

KESKİN: “BU ÜLKENİN BİR KURUCUSU VAR; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de, “15 Temmuz’da hainler ülkenin demokrasini baltalamak adına kalkışma da bulundu ve bu millet birlik, beraberlik içinde gereken cevabı verdi. Tamamen milletin başarısı ama son dönemde AKP’li bazı yöneticileri buna farklı anlam yükleyerek, yeni devlet kurulmuş, yeni bir oluşum olmuş gibi açıklama yapıyor. İşte en son Ayhan Oğan. Şiddetle kınıyoruz. Bu ülkenin bir kurucusu var Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ülke kurulmuştur ve asla yıkılmayacaktır” ifadelerini kullandı. Haber/Foto: Cafer ZENGİN