Siyasette Resmi Sessizlik...Partiler yeni yıla da sakin girdi!

Siyasette Resmi Sessizlik...Partiler yeni yıla da sakin girdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeni yıla girdik, seçimlere 3 ay kaldı. İttifak, işbirliği derken partiler, önceki seçimlerin aksine adeta Kayseri’de aday açıklamamak için yarışıyor. Siyasi partilerde birçok isim konuşuluyor,  ilçeler kaynıyor, bu konudaki kıyasıya mücadele de adayların açıklanmaması ile birlikte her geçen gün artıyor.  Partilerde belli edilmese de tansiyon yükseliyor.  Peki, Kayseri’de hangi parti şu ana kadar hangi isimleri, hangi belediye başkanlıkları için aday gösterdi. Yani Kayseri’nin az da olsa açıklanan resmi adaylar kimler?

 

Kayseri’de 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik partilerde çalışmalar sürüyor. Ancak siyasi partilerin aday belirleme konusundaki resmi sessizlikleri de  dikkat çekiyor. Kamuoyunda birçok isim dolaşıyor, ama son nokta henüz koyulmuş değil.

AK PARTİ’DE SADECE BÜYÜKKILIÇ AÇIKLANDI

AK Parti sadece Büyükşehir adayı olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ismini resmi olarak açıklarken, ilçe adayları da merakla bekleniyor.  Büyükkılıç seçim çalışmalarına son sürat devam ederken, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Tam saha çalışıyoruz. İlçelerin açıklanması ile birlikte tempomuz bir tık daha artacak” dedi. Diğer yandan Çopuroğlu, partide mevcut  ilçe Belediye Başkan adaylarının da en az yüzde 50’sinde değişim beklediklerini de ifade etti.

MHP’DE SADECE ÖZDEMİR AÇIKLANDI

MHP’de ise sessizlik sürüyor. MHP cephesinde sadece Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ismi partinin resmi açıklamasında yer aldı ve Demir bir kez daha aday olarak açıklandı. Tomarza’da henüz resmi açıklama yapılmasa da Osman Koç, aday olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıoğlan’da da hafta sonu bazı temaslarda bulunan MHP’li vekiller, ittifak görüşmelerinin kapısını açık bırakarak,  partinin adayının Bekir Ayyıldırım olduğunu açıkladı. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, “Sarıoğlan’da ittifakın da desteği ile çok fazla oy alacağız” açıklaması yaptı.  MHP İl Başkanı Serkan Tok, ittifak görüşmelerine de atıfta bulunarak, “A ve B planlarımız hazır” açıklaması ile dikkat çekmişti.

CHP’DE HANGİ İLÇELERE KİMLER ADAY OLDU?

CHP’de de Melikgazi için Dr. Sema Karaoğlu’nun yanı sıra Sarıoğlan'da ilçenin eski Belediye Başkanı ve PANKO Birlik eski Başkanı Mehmet Bayraklı'yı aday gösterdi. Sarız’da mevcut Başkanı Ömer Faruk Eroğlu yeniden aday gösterilirken,  Pınarbaşı ilçesinde de Deniz Yağan ismi açıklandı. CHP, Bünyan’da Mustafa Navruz, Felahiye’de ise Kerim Karakoç’u  aday gösterdi ve bu ilçelerle ilgili resmi açıklamayı yaptı.

İYİ PARTİ’DE İŞ BİRLİĞİ SESSİZLİĞİ VAR

İYİ Parti’de ise başvuruların ardından henüz netleşmiş ve resmi olarak kamuoyuna açıklanmış bir isim yok. CHP ile yapılan iş birliğinin ardından Büyükşehir’de Başkan adayı İYİ Partili bir isim olacak. Kamuoyunda İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ismi Büyükşehir için konuşuluyor.  Ancak İYİ Parti cephesinde henüz resmi olarak açıklanan yok.

SAADET PARTİSİ’NDE 2 İSİM AÇIKLANDI

 Saadet Partisi’nde de İncesu Belediye Başkan adayı olarak Orhan Kaya, Felahiye’de de Belediye Başkan adayı olarak Sinan Taşçı ismi açıklandı.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NDE 4 ADAY AÇIKLANDI

24 Haziran seçimlerinin aksine bu kez ittifak içerisinde yer almayacaklarını açıklayan Büyük Birlik Partisi de Kayseri’de bazı ilçe adaylarını resmi olarak açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP)  İl Başkanı Mehmet Karahançer, yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini belirterek, “İttifak yok” dedi. Partinin Melikgazi Belediye Başkan adayı Ferhat Aslan olurken, Develi Belediye Başkan adayı Serhat Özdemir, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Abdullah Yağmur ve Sarıoğlan Belediye Başkan adayı da  Murat Özcan oldu. Haber: Cafer ZENGİN