SE-SA Virüsüne Dikkat!

SE-SA Virüsüne Dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Stroton A.Ş. Yönetim Kurul Başkanı Ömer Karadeli, Olay Türk TV’de,  Sansürsüz Ramazan Özel programına katıldı. Programda siyasetten ekonomiye çapıcı açıklamalarda bulunan Karadeli, Kayseri’de kendi deyimiyle “SE-SA virüsünün” hakim olduğunu söyledi ve çıkarılan bazı deidkodulara da tepki gösterdi. Karadeli, ayrıca “Ekonomik anlamda ülkenin iyiye gitmediği kesin” ifadelerini de kullandı.

 

Olay Türk TV şehrin tanınan isimlerini kamuoyuyla buluşturmaya devam ediyor. Dünya Ticaret Merkezi’nde kurulan Ramazan Sokağında, özel sohbetler ve röportajlarla gündeme damgasını vuran Olay Türk TV’nin Sansürsüz Ramazan Özel programına bu kez de İş insanı Ömer Karadeli katıldı. 

Programa, “Şehrimizdeki yoksullar için zenginlerimizin kol kanat germesini diliyorum” sözleriyle başlayan Karadeli, Kayseri’nin yaşadığı teşvik sıkıntısına dikkat çekti.

“ HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL”

“Kayseri Teşvik denizin ortasın bir ada” diyen Karadeli, şöyle konuştu, “Biz işadamıyız olayları biz işadamı kimliğimizle inceleriz. Ekonomik anlamda ülkenin iyiye gitmediği kesin, maalesef siyasette hızlı bir döngü yaşanıyor, hükümetin lehinde veya aleyhinde konuşuyoruz pozisyonuna düşüyoruz.  Olayların doğru tespit edilmesi gerekiyor. Bizler sivil inisiyatifler olarak esnaf ve tüccarlar olarak reel sıkıntıları dile getirmemiz gerekir.  Bunlar Hükümetin alacağı karalarda belki bir ışık olur. Bunları söylediğimiz zaman hükümetin lehine mi aleyhine mi konuşuyoruz gibi düşünülmemesi lazım. Memleketimizin iyiye gitmesi hepimizin temennisidir. Burada yapacağımız yorumlar Hükümetin aleyhine, lehine olmaz. Siyasi bir kastilik anlaşılmasın. Ben bu ülkeyi yönetmek için direksiyonuna geçen siyasetçi, benim tespitim vatan haini değil, iyi niyetlidir. Vatana hizmet etmek için siyasi oluşumu oluşturmuştur, çözümleri farklıdır. Sorun var mı? Var. Döviz konusunda yapılan patinaj ortada. Tabii ki her şey güllük gülistanlık değil. Bunu güllük gülistanlık yapmak için farklı siyasi partiler çözüm yolları sunuyor olabilirler. Siyasi partiler farklı çözüm bulma noktasında yarışmalılar. Merkez kaç kuvveti ile birilerinin savrulması söz konusu oldu.  Önümüzdeki günlerde bu döngü çok daha hızlanacak. Bugün A partisinde gördüğümüz siyasi, yarın başka bir partide çıkabilecek konumda. Vatandaşın ne istediğini anlayan tespit eden partiler, başarı ortaya koymuşlardır. Belki yeni oluşum farklı tekliflerle geleceklerdir. Kavgaya ihtiyacımız yok, zaten biz bize yetiyoruz.”

“TÜRKİYE FIRSAT KAPISI OLDU!”

Programda krizin sadede Türkiye’de değil, dünyada da yaşandığını anlatan Karadeli, “Dünyada bir kaç ülke’de kriz var. Daha önceki krizleri Türkiye çok abuk atlatmıştı. Çünkü sadece Türkiye’de vardı. Türkiye şu anda bir fırsatlar ülkesi oldu. Şu anda bile yurtdışından gelen kardeşlerimiz iki daire alabiliyorlar. Onlar içinde bir fırsat kapısı açılmış oldu. Dünya’da kriz olduğu için Türkiye dışarıdan kova kova su taşıyamıyor. Bundan dolayı da bu süreç biraz uzayacak.” dedi.

 

“SANAYİCİLER AFRİKA ÜLKELERİNE GİTMELİ”

Programda Kayseri ekonomisine yönelik de dikkat çeken tespitler de bulunan Karadeli, Kayseri’ye Savunma Sanayine özel organizelerinin kurulması  gerektiğini söyledi.  Karadeli, “Başlangıcı sağlam temeller üzerine kurulması lazım. Kayseri’nin tabiattan gelen bir gelir kaynağı yok. Kayseri Ticaret şehri  ve yeni yenide sanayi şehri olma yolunda. Bizim köklü bir sanayi kültürümüz yok. Bir şeyin kültürü olması lazım. Ürettiğimiz ürünü yurt içine değil, yurt dışına da satmamız lazım. Bizim ürettiğimiz ürünleri satmamız lazım. Öreğin Kayseri sanayicilerinin Afrika ülkelerine, Kenya’ya mesela gitmeleri lazım. Birikimimiz götürdüğümüz kadar vicdanımızı da götürmemiz lazım. Osmanlı Kültürünü de götürmemiz lazım. Buralar da inşa yeni yeni  oluşuyor. İnşaat ve Mobilya sektörü vasıfsız insan istihdam eder. Hükümetler bu iki sektör üzerinden piyasaya para verirler. Bu kadar inşaatları zorlamamız lazım. Kayseri’de bir fabrika kurma emek verme kültürü yok. Yurt dışından müşteriler bulalım, farklı konsept oluşturmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“BU VİRÜSE HERKES DİKKAT ETMELİ, ŞU ANDAKİ FİRMALARIN BİRÇOĞU BOŞ”

Karadeli, kendi deyimiyle “SE-SA virüsünün de” toplum için tehdit oluşturduğunu kaydetti. Karadeli, şunları söyledi, “Bir müteahhit  işe başlarken lokasyonu güzel bir inşaatta, temelleri kazarken 2 tane satıl’sa, birinci kata çıktığında 3 tane Almancı gel’se, şuraya çıktığımda şu kadar satıl’sa, yani iş SE-SA’larla  gidiyor. şuanda komadayız.  O SE-SA virüsü girdi, şu andaki firmaların birçoğu boş. Üzülerek belirtiyorum. Kayseri’de bir sıkıntıdır. Dedikodu çıkınca demir alınamıyor, çimento alınamıyor. Kayseri’nin gerçek reel sanayileşmeyi yapıp, rantı bırakması gerekiyor.  Savunma sanayi, yan sanayi, özel OSB’ler kurulacaksa, Milli Savunma Bakanı ile sıkı bir işbirliğine girerek,  yapmadan satmanın yoluna bakmalıyız. Erciyes’in altı termaldir. Sıcak sudur. Jeotermal sularla seralar yapılabilir. İsrail tohumculuğu eline almış.   Bizi götürün demediler. Devletin bizi sürüklemesi lazım. Bitkilerin yüzde 90’ı susuz kalınca çiçek alır. Tüccar’da sıkışmayınca yurt dışından bir şeyler araştırıyor. Ticaret Sanayi Bakanlıklarımız bizim önümüzü açması lazım. Bu bir Devlet politikası olması lazım, Oda politikası değil.”  Haber:  Hüseyin GÖKTAŞ