'SAVCILIĞA İMZALI MÜHÜRLÜ ŞİKAYET ETTİM!'

'SAVCILIĞA İMZALI  MÜHÜRLÜ ŞİKAYET ETTİM!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP İl Başkanı Serkan Tok, Olay Türk TV’de konuştu. FETÖ ile mücadele konusuna dikkat çeken Tok, Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili olarak geçmişte FETÖ konusunda Savcılığa şikayette bulunduğunu, ancak kendisine bu şikayetle ilgili halen geri dönüşün yapılmadığını belirtti. Tok, “Kayseri Şeker Fabrikası, FETÖ'nün Kayseri'deki kalesidir sözlerimin arkasındayım. Orada FETÖ yapılanması var diyen benim. O lafların kelimesi kelimesi arkasındayım. Fakat şikayet sonrası ne oldu diye sorarsanız, ne olduğunu bilmiyorum” diye konuştu. “Ben gördüklerimi kağıda döktüm, imzaladım, mühürledim ve gittim, şikayetçi oldum” diyen Tok, “Ben üzerime düşeni yaptım” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Olay Türk TV’de Sansürsüz programında konuştu. Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve  İHA Bölge Müdürü Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan ve aynı zamanda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Tok, kentte tartışılan hava kirliliğini gündeme getirdiğini ve belediye başkanlarının da bu konuyu gündemlerine aldığını söyledi.

“BAŞKANLARA AKIL, FİKİR KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİK”

Başkan Tok, “Şehrimizde ki hava kirliliği konusunu geçtiğimiz günlerde dile getirdim. Bu meseleyi Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kocasinan Belediye Başkanımız, Melikgazi Belediye Başkanımız ve Talas Belediye Başkanımız gündemlerine aldılar. Biz de onlara akıl, fikir noktasında yardımcı olabileceğimiz ne varsa yardımcı olmaya hazır olduğumuzu dile getirdim. Şehrimizdeki hava kirliliğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Partimize gelen vatandaşlarımız da bu durumdan şikayetçi” diye konuştu.

“YARIN BİR GÜN YAPILACAK OPERASYONLA ADİL ÖKSÜZ MÜ PATLAR, BAŞKA İSİMLER Mİ GÖRECEĞİZ”

FETÖ ile mücadele konusunda da açıklamalar yapan MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Yarın bir gün yapılacak büyük bir operasyonda Adil Öksüz mü patlayacak? Yoksa başka isimler mi gelecek?  Bunu göreceğiz” dedi. Tok, şu  ifadeleri kullandı, "40 yılda kurulan bir örgüt 3 yılda temizlenemez. Bunun mücadelesinin devam edeceği ve devam ediyor olduğunu hepimiz görüyoruz. Emniyet güçlerimiz operasyon üstüne operasyon yapıyor. Yarın bir gün yapılacak büyük bir operasyonda Adil Öksüz mü patlayacak? Yoksa başka isimler mi gelecek? Bunu göreceğiz. Bu konunun gündemden düşürülmemesi gerektiği kanaatindeyim. 2010 yılında biz yaklaşık 150 kişilik bir heyetle genel merkeze gitmiştik. Genel Başkanımız bize konuşma yaparken 'arkadaşlar Türkiye'de 33 tane tarikat ve cemaat yapılanması var. Bu 33 yapılanma Türkiye'nin bir gerçeğidir. 32 tanesine kapımız açı,  bir tanesine kapımız kapalıdır. Okyanus ötesindekilerin yani bugün ki FETÖcülerin bizim teşkilatlarımızda yeri yoktur kapımız da kapalıdır' dedi. O okyanus ötesindekilerin 2019 yılında FETÖ terör örgütü ile isimlendirildiği bir günü yaşıyoruz.”

 

“KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI FETÖ'NÜN KAYSERİ'DE Kİ KALESİDİR, SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili ortaya atılan FETÖ iddiaları ve aynı zamanda görülen FETÖ davaları ile ilgili de konuşan MHP İl Başkanı Tok, bu konuda da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kocasinan İlçe Başkanı iken söylediği, “Kayseri Şeker Fabrikası FETÖ'nün Kayseri'de ki kalesidir” sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Tok, “O gün üzerime düşeni yaptım ve savcılığa şikayette bulundum, ama bana davanın açıldığına dair bir geri dönüş yapılmadı. Kayseri Şeker'de FETÖ yapılanması var, diyen benim. Bunun arkasında duran benim. Bugün de laflarımın arkasındayım. Bunun arkasında durup savcılığa şikayet eden benim. Bunları ben söyledim. Bugün de o laflarımın kelimesi kelimesi arkasındayım. Fakat ne olduğunu sorarsanız, ne olduğunu bilmiyorum. Benim üzerime düşen görevi bir vatandaş olarak Kocasinan ilçe başkanıyken burada FETÖ yapılanması vardır dedim. Devletimiz ‘yok’ dediyse de illa var, diyecek halim de yok” şeklinde konuştu.

TOK’UN YAPTIĞI ŞİKAYET NE OLDU?

Şeker Fabrikası ile ilgili olarak, yaptığı şikayet konusunda kendisine bir bilgi gelmediğini de kaydeden Tok, yarın bugün gelirse de sosyal medya hesabından duyuracağını dile getirdi. Tok, “Ben düşündüklerimi, gördüklerimi kağıda döktüm. Sonra imzaladım, mühürledim ve gittim şikayetçi oldum. Çağrılmadım, şikayette bulundum ama onunla ilgili de bana bir bilgi gelmedi. Net söylüyorum. Ben gittim, yanımda avukat arkadaşlar da vardı, ancak dilekçemin karşılığını alamadım Belki reddedildi, belki de açıldı, ama benim bilgim yok. Yani bana bir dönüş sağlanmadı” dedi.

“BU CEMAATLERİNFİNANSÖRLERİ VE ARKASIDAKİ GÜÇLER ÖNEMLİ”

Diğer yandan MHP İl Başkanı Serkan Tok, Mustafa Kemal Atatürk tarafından tekke, zaviyelerin kapatıldığını da hatırlatarak, cemaat yapılanmalarına ve arkasındaki güçlere dikkat çekti. Tok, “Tekke ve zaviyeler kapatılmışken bugün bu yapıların arkasında kim ya da kimlerin olduğu önemli. Atatürk’ün kapattığı bu cemaatler, son 50 yılda güçlendi. Bugün bunların finansörlerinin de kim olduğunu hepimiz tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı. Haber:  Hüseyin GÖKTAŞ