Kayseri'de Sarraflar 3 gün boyunca maliyetine altın satışı yapacak

Kayseri'de Sarraflar 3 gün boyunca maliyetine altın satışı yapacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Altına yatırım yapın’ çağrısına destek vermek için, 3 gün boyunca maliyetine altın satışı yapacaklarını söyledi.
Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gülsoy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Gülsoy, “Zor günlerde bizi biz yapan değerlerin başında gelen yüce milletimizin birlik ve beraberliğinin oynana oyunları bozacağına canı gönülden inanıyor, güvenlik güçlerimizin, şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacaklarını biliyoruz. Bizimde bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gerektiğinde ülkemiz, neslimiz, çocuklarımız, namus ve şerefimiz için canımızı seve seve vereceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.
Son günlerde Türkiye’nin ekonomik olarak kıskaca alındığını kaydeden Başkan Gülsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Altına yatırım yapın’ çağrısına destek vermek için, dernek üyesi sarrafların 3 gün boyunca maliyetine altın satışı yapacaklarını söyledi. Gülsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Altın borsaya bağlı bir imtiyadır. Altının borsadaki maliyet fiyatları kaç liraysa o fiyatlar üzerinden satacağız. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri maliyetine satış yapacağız. Altının çıkış maliyeti bize kaç liraysa üyemiz olan arkadaşlar karsız olarak satılacak. Şuanda küçük altın bir yatırım aracı olduğu için bizde de sirkülasyonu çok. Vatandaşlarımızın sürekli hediyeleşmek için kullandığı için küçük altın kar marjıyla hiçbir zaman satılmamıştır. Küçük altının fiyatında da 3 TL çekilecektir.
Kazancılar Çarşısı içerisinde dükkan sahibi olanlara mektup göndererek kira bedelinin TL olarak alınmasını isteyeceklerini belirten Gülsoy, “Kazancılar Çarşısı’nda çoğu arkadaşımız kiracıdır. Mülkiyet sahibi olan arkadaşlarımız çok az. Buradan bütün mal sahiplerine çağrı yapıyorum. Mal sahipleri de mutlaka TL’ye dönsünler. Döviz üzerinden kira alıyorlar. Bizlerde kiracı olan arkadaşlarımızla birebir görüşeceğiz ve mal sahiplerine de mektup yazıp, ziyaret ederek üyelerimizin hakkını korumak ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek vermek, milli paramızı ön plana çıkarmak için TL bazında kira sözleşmelerinin yapılmasını istirham edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kazancılar Çarşısı’nda kapanan dükkanların olduğunu ve kapanan dükkan kadar da sarraf açıldığını kaydeden Gülsoy, “ Şuan ülkemiz zor bir durumdan geçiyor. Bizlerde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu krizden dolayı 4-5 dükkanımız kapanmış durumdadır. Karlılık oranlarının bittiği, hat safa da rekabetin olduğu ve masrafların çoğaldığı bir ortamdayız. Her şeyi buna bağlamamak lazım diye düşünüyoruz. Tabi ki moralimizi bozmadan çalışacağız. Bir ekonomik kriz yaşıyoruz ama nihayetinde hayat devam ediyor. Bu devlet bizim diyoruz. Moral bozukluğuna kapılmadan kapanan dükkanları değil, açılan dükkanları saymaya çalışıyoruz. Yeni açılan dükkanlarımız var. Derneğimize üye olmak için müracaat eden 3-4 tane esnaf arkadaşımız var” şeklinde konuştu.
Kayseri’de Suriyelilerin de sarraf açtığını ama o sarrafta satılan altınların vatandaşların alacağı altından olmadığının altını çizen Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “İlimizde Suriyelilerin açtığı bir dükkan var ama bizim üyemiz değiller. Dernek üyesi olmak için bize müracaat ettiler ama biz üye olarak kaydetmedik. Suriyeliler Gaziantep tarafından altın getiriyorlar. Biz kontrol etmek için birkaç tane ürünlerini aldık. Sattıkları altınların ayarları düşük. Bizim halkımızın alacağı altın değildir” diye konuştu.