SARIZ'DA BORÇ POLEMİĞİ

SARIZ'DA BORÇ POLEMİĞİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP’li) Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak ile, Cumhuriyet Halk Partisi CHP’li Ömer Faruk Eroğlu arasında borç polemiği yaşandı.

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP’li) Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Cumhuriyet Halk Partisi CHP’li Ömer Faruk Eroğlu’ndan görevi devralmasının ardından 5 ayda hem hizmet ettiğini hem de 1 milyon 700 bin liralık borcun 1 milyon 100 bin lirasını ödediğini duyurdu. Bayrak, ‘Devraldığında kasada ne kadar vardı onu da yaz’ diye soran CHP Meclis Üyesi Mustafa Eroğlu’na banka dekontuyla cevap verdi.

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak’ın yaptığı açıklama sonrası Sarız CHP Meclis üyesi Mustafa Eroğlu, sosyal medya hesabından “Adam yazmış beş ayda hem iş hem de borç ödedim diye bi de devraldığında kasada ne kadar var dı onu da yaz…” şeklinde paylaşımda bulundu.

“KASADA SADECE 5 BİN 439 LİRA 50 KURUŞ VARDI”

MHP’li Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak,  CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Eroğlu’na banka dekontuyla cevap vererek şu açıklamayı yaptı.

“Belediye başkanlığımızın edinmiş olduğu politika doğrultusunda altı ayda bir bütçemiz ile ilgili kamuoyuna bilgilendirmek ve şeffaf olmak doğrultusunda 31 Mart 2019 tarihinde devir aldığımız borç miktarı 1.700.000,00 TL. dir, ödenen borç miktarı 1.100.000,00 TL. dir diye duyurduk ,ancak Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Mustafa Eroğlu kendine ait olan sosyal medya hesabından ” Adam yazmış beş ayda hem iş hem de borç ödedim diye bi de devraldığında kasada ne kadar var dı onu da yaz…” diyerek bizim yalan beyan verdiğimizi ima ederek açık çağrıda bulunmuştur. Biz de Kıymetli Meclis Üyesi Mustafa Eroğlu’nu yalancı çıkarmamak adına 31 MART 2019 tarihinde devir aldığımız kasamızın için de bulunan ve CHP Belediyesi tarafından 01.03.2019 – 31.03.2019 tarihleri aralığındaki bize devir edilen para sadece 5.439.53 TL.( Beşbin dörtyüz otuzdokuz lira elli üç kuruş) olup siz kamuoyuna belgeleri ile arz ediyoruz.” dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ