Sakarya'da öldürülen Emani el-Rahmun ve bebeği için gıyabi cenaze namazı kılındı

Sakarya'da öldürülen Emani el-Rahmun ve bebeği için gıyabi cenaze namazı kılındı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu tarafından, Sakarya’da öldürülen 9 aylık hamile Suriyeli kadın Emani el-Rahmun ve 10 aylık bebeği için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Geçtiğimiz günlerde Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 10 aylık bebeği ile birlikte öldürülen 9 aylık hamile Suriyeli kadın Emani el-Rahmun için Hunat Cami’nde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı namaza Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu adına konuşan Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu, “Türkiye’yi yasa boğan bu hadise, aslında vicdan sahibi her insanı derinden etkilemiş ve üzmüştür. Bizler, aziz atalarımızın bize emanet ettiği bu cennet vatanda tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de dinine, mezhebine, meşrebine, ırkına ve rengine bakmadan sığınan bütün mazlumlara kucak açtık ve açmaya devam ediyoruz. Bunu biz İslami ve insani görev olarak bildik.
“Hiçbir güç kardeşliğimizi bozamayacaktır”
Marangozoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;
“15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne yakın günlerde yaşadığımız bu elim hadiseyle aslında İslam kardeşliğimiz hedef alınmıştır. Bu aziz millet milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan provokosyanlara hiçbir şekilde fırsat vermemiş, vermeyecektir. Buradan bütün dünyaya, bu cinayeti işleyen hainlerden ve yaptıklarından beri olduğumuzu ve işlenen bu cinayetin kardeşliğimizi hedef alan terör saldırılarından hiçbir farkı olmadığını ilan ediyoruz. Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu üyeleri olarak Sakarya’da Suriyeli 9 aylık hamile kardeşimizin 10 aylık bebeğiyle birlikte hunharca katledilmesi olayını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bilinmelidir ki hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından duaların edilmesi ile etkinlik sona erdi.