'Sağlıkçısı, öğretmeni FETÖ'cü çıkıyor, ama siyasilerden FETÖcü çıkmıyor'

'Sağlıkçısı, öğretmeni FETÖ'cü çıkıyor, ama siyasilerden FETÖcü çıkmıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KESK Üyeleri, Kayseri Valiliği önünde eylem yaptı. OHAL Komisyonuna ve verilen kararları eleştiren sendika üyeleri, “Sağlıkçısı, öğretmeni FETÖ’cü çıkıyor, ama siyasilerin hiç biri nedense FETÖ’cü çıkmıyor” diyerek, tepkilerini dile getirdi.
 
KESK üyeleri Kayseri Valiliği önünde eylem yaptı.
Sendika üyeleri OHAL Komisyonu ve verilen kararlara tepki gösterdi.  KESK Dönem Sözcüsü Zeynep Vural, KHK’larla 135 bin kişinin suçsuz şekilde ihraç edildiğini ifade etti. 
Valilik önündeki basın açıklamasında KHK ile kamudan ihraç edilen Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Orhan Karakaya ile öğretmen Feride Daşkın da tepkilerini dile getirdi.
 “20 yıllık memuriyetimden atılacak kadar suçlu isem, 26 aydır elimiz kolumu sallayarak niye geziyorum” diyen Karakaya, “Siyasilerin hiçbir neden FETÖ’cü çıkmıyor?” diye sordu.
 
Karakaya, "Gerçek fetöcüleri onlara arka çıkan, arsalar tahsis eden, hala itirafta bulunan siyasileri yargılayın dedik. Evrensel ve ülkemiz hukukunda hiçbir yeri olmayan hukuksal geçerliliği olmayan, Asıl görevi KHK mağduru olan bizlerin görevlerimize dönmesini geciktirme olan OHAL Komisyonu lavedilsin, hukuk süreci işletilsin. Bir kere daha biz haklıyız eninde sonunda işimize geri döneceğiz" diye konuştu. 
Daşkın ise, kendisini en çok öğrencilerinden ayrılmanın üzdüğünü belirterek, zaman zaman okul bahçesinin dışında öğrencilerini seyrettiğini ve onları çok özlediğini söyledi.