Sağlık Müdürü uyardı: Aşı dolandırıcılarının oyununa gelmeyin!

Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, vatandaşları aşı dolandırıcıları konusunda uyardı: Sizi arayan ya da mesaj atanlara inanmayın...

Sağlık Müdürü uyardı: Aşı dolandırıcılarının oyununa gelmeyin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Çin’den Türkiye’ye gelen koronavirüs aşıları öncelikli olarak sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. “Aşı programı adaletle ve bilimin gösterdiği yolla yürütülecektir” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşı oldu. Koca, “ Bilim Kurulu Üyelerimizle birlikte, Koronavirüs aşısının Acil Kullanım Onayı sonrası ilk uygulanan sağlık çalışanları olduk. Tüm sağlık çalışanlarımız için süreç başladı. Hayırlı uğurlu olsun” açıklaması yaptı.

Diğer yandan Kayseri’deki çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, kentte özel ya da kamu her sağlık kuruluşunda aşılama konusunda ekiplerin oluşturulduğunu söyledi. 
Vatandaşları da aşı dolandırıcıları konusunda uyaran Benli, “Biz vatandaşı telefonla aramayacağız, aksine vatandaşımız e- nabız üzerinden durumunu kontrol edecek ve aşı olması konusunda öncelikli grupta ise MHRS üzerinden randevu almak için arayacak” dedi.  

MESAJLARLA, DOLANDIRICILARIN OYUNUNA GELMESİNLER
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “Vatandaşlar durumlarını e-nabız üzerinden takip edecek. Eğer orada vatandaşımızın öncelikli grupta olduğu yani aşı olması gerektiğine yönelik bir uyarı varsa vatandaşımız ondan sonra harekete geçecek. Vatandaşımız Koronavirüs aşıları için Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani MHRS üzerinden alınacak randevu ile sağlık kuruluşlarına başvurulabilecek. Ondan sonra da Aile Sağlığı Merkezlerimizin yanı sıra diğer sağlık kurumlarında aşısını olabilecek. Yani aşılama süreci bu şekilde yapılacak. Bunun dışında vatandaşımız telefondan gelen mesajlar, aramalar veya diğer farklı noktalardan gelecek olan mesajlara itibar etmesinler.  Yani biz herhangi bir arama yapmayacağız. Vatandaşımız durumunu kendi e-nabız üzerinden takip edecek, süreci sürdürecek. Bizler de her zaman olduğu gibi onlara destek vermeyi ve bilgilendirmeyi sürdüreceğiz. Buradan vatandaşlarımızı uyarıyorum, aşılama ile ilgili olarak cep telefonlarına gelen mesajlarla, dolandırıcıların oyununa gelmesinler. Bu konuda dikkatli olsunlar ve Sağlık Bakanlığından, bizlerden gelen uyarıları dikkate alsınlar ve ifade edilen yöntemi izlesinler” 

“AŞILAMA BELİRLİ BİR ORANA GELENE KADAR TEDBİRLERE DEVAM ETMELİYİZ” 

Kayseri’de gerekli önlemleri ve hazırlıkları tamamladıklarını da dile getiren Benli, “Bilim kurulumuzun hazırlamış olduğu strateji ile, ilk aşamada sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanıldı. Bu kapsamda Kayseri Şehir Hastanemizde de Aşı Uygulama Merkezi oluşturuldu. Yapılan bu çalışmalar ile ilimizde ve ülkemizde pandeminin bitişine şahit olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Aşılama belirli bir orana gelene kadar tedbirlere devam etmeliyiz” dedi.