Sağlık Bakanı Koronavirüs tablosunu açıkladı ve 5 ili örnek gösterdi! Peki Kayseri var mı?

Sağlık Bakanı Koronavirüs tablosunu açıkladı ve 5 ili örnek gösterdi! Peki Kayseri var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Koronavirüs rakamlarını açıkladı. Koca, "Toplam test sayımız 3,5 Milyona yaklaştı. Toplam vaka sayımız 200.000’i geçti. Yeni vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş sağlayan, tedbirleri uygulamadaki başarısıyla örnek 5 ilimiz: Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Tüm illerde başarabiliriz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın boyunca nüfusa kıyasla vaka sayılarının en düşük olduğu illeri Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın olarak açıkladı. Koca, son haftalarda en çok vakanın görüldüğü iller ise Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır olduğunu belirtti.

DÜĞÜN TÖRENLERİ, HASTA ZİYARETLERİ, ASKER UĞURLAMALARI KONUSUNDA UYARDI!

Koca, “İstikrarlı şekilde azalma gösteren 5 ilimizi anmak istiyorum; Tekirdağ iki hafta içinde yüzde 31.35 oranında azaltmıştır. Balıkesir yüzde 21.72, Samsun yüzde 20.42, Kırşehir yüzde 20.27, Düzce yüzde 19,91 oranında azaltmıştır. Gümüşhane’de iki hafta hiç vaka görülmemiştir. Mecbur kalmadıkça toplu tören ve kutlamalardan uzak kalmalıyız. Düğün törenleri, hasta ziyaretleri, asker uğurlamaları ancak tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyularak düzenlenebilir. Alışverişimizi kalabalık ortamlardan yapmak yerine başka seçenekler geliştirilmelidir. Tatil için kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir." dedi.