Saadet Partisinden Belediyelere tepki: Dikey yapılaşma övünç sebebi değildir

Saadet Partisinden Belediyelere tepki: Dikey yapılaşma övünç sebebi değildir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erdal Altun, düzensiz nüfus dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kayseri nüfusunun Melikgazi’ye yığılmasına dikkat çeken Altun, “Kayseri nüfusu 1.407.409 kişiye ulaştı. Bu yoğunluğun büyük bir kısmı Melikgazi ilçemizde ikamet etmektedir. Ülkemizin yüzölçümlerine dikkate alınarak nüfus oranına baktığımızda Türkiye ortalaması 106 iken Kayseri ortalaması 82, Melikgazi ilçemizde ise kilometre kareye düşen kişi sayısı 855 kişi civarındadır. Kayseri’nin toplam yüz ölçümü 16.969 kilometre kare olmasına karşın nüfus, 668 kilometrekarelik Melikgazi ilçesine sıkışmış durumdadır. Aslında bu durum Kayseri planlamasının sorunlarını gün yüzüne çıkarıyor. Bu da alt-üst yapı hizmetleri, ulaşım olanakları, sağlık ve eğitim hizmetleri, trafiği, hava kirliliği gibi önemli şehircilik kalemlerini etkiliyor.” dedi.

“İNSANLARI BETON YIĞINLARININ İÇİNE SIKIŞTIRINCA SORUN ÇÖZÜLMÜYOR”

SP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Erdal Altun, eski binaları yıkıp dikey kentleşme yapınca ve insanları beton yığınlarının içine sıkıştırınca sorunun çözülmediğini belirterek,  “Güzellik ve belediyecilik anlayışları her yeri betona boğmak ise biz böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Şehirleri betonla güzelleştirdiklerini zannedenler daha önce olduğu gibi bir gün gelecek bu şehre nasıl ihanet ettiklerini kendileri de anlayacak. Pandemi süreci bizlere beton bloklarda yaşamanın ne kadar zor olduğunu göstermesi gerekirken hala şehri yönetenlerin 20 katlı beton blokları övünç kaynağı görmesine anlam veremiyoruz. Yatay yapılaşmayı tavsiye eden bir siyasi liderin dikey yapılaşmaya sevdalı belediyelerini ibretle izliyoruz” şeklinde konuştu