Saadet Partisi'nden zamlara tepki eylemi: İlla birileri karşınıza geçip yazar kaza mı fırlatsın?

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen zam protestosu dikkat çekti. Bazı vatandaşlar da zam protestosuna destek verdi. İl Başkanı Baki Coşkun, iktidara seslenerek, 'Ne bekliyorsunuz illa birileri karşınıza geçip yazar kasa mı fırlatsın. Bu feryatları duymuyor musunuz?' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Saadet Partisi'nden zamlara tepki eylemi: İlla birileri karşınıza geçip yazar kaza mı fırlatsın?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi zamları protesto etti. Protesto eyleminde konuşan Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, art arda gelen zamlara tepki gösterdi. 
"VATANDAŞ ARACIYLA SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELDİ"
“Bugün burada dayanılmaz hale gelen zamları protesto etmek için bir araya geldik. Her geçen gün zam haberleri ile yatıp zam haberleri ile kalkar hale geldik. Enflasyon almış başını giderken halkın sorunları da her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Yapılan son zamlarla birlikte motorin ve benzin fiyatları 30 lira sınırına dayandı. Geçen yıl Haziran ayında benzin ve mazot 7.5 lira seviyesinde iken bugün artık vatandaş aracıyla sokağa çıkamaz hale geldi. Bir yıl içinde akaryakıta yüzde 300’lere varan zamlar yaparak vatandaşı canından bezdiren iktidar sahipleri adeta yaptıkları açıklamalar ile halkın sorunlarını görmezden gelmeye devam ediyorlar. Buradan iktidara sesleniyoruz. Eyyy yöneticiler halkımız yapılan bu zamlara artık YETER diyor. 20 yıllık iktidar sarhoşluğunuz gözlerini kör mü etti. Her geçen gün kontak kapatan bu kadar insanı neden görmezden geliyorsunuz. Halkımız zamların altında ezilmeye devam ederken ekonomiden sorumlu kişiler neden hala pişkin pişkin vatandaşla dalga geçer gibi konuşuyor. Ülke insanımız her gün bir önceki günü arar hale geldi. Eskiden kuruş kuruş gelen zamlar artık lira lira gelir oldu. Milletimiz 3 günde bir yapılan bu zamlardan illallah etmiş durumda. Hala bu isyan seslerine kulak tıkamaya devam mı edeceksiniz. Ne bekliyorsunuz illa birileri karşınıza geçip yazar kasa mı fırlatsın bu feryatları duymuyor musunuz?" diye konuştu. 
"YOL YAPTIK DEDİLER, VATANDAŞI ARAÇLARINA BİNEMEZ HALE GETİRDİLER! DÜ N NEYİ ELEŞTİRDİLERSE BUGÜN ONUN EN BÜYÜK UYGULAYICISI KENDİLERİ OLDULAR"
“İktidar 20 yıllık iktidarları döneminde o kadar ikazlarımıza rağmen üreten değil tüketen bir toplum inşaa ettiler" diyen Coşkun, "Ülkenin ekonomisini beton ve asfalt ekonomisi yaptılar. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Bey bir açıklamasında "Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." Demişti. Bugün geldiğimiz bu noktada maalesef hepimiz asfaltın ve betonun yenmeyen bir şey olduğunu yaşayarak görmüş olduk.  Bir dönem 'biz yaptık, biz başardık' dedikleri ne varsa bugün tek tek geri almaya başladılar. Yol yaptık dediler akaryakıta öyle zamlar yaptılar ki vatandaşı arabaya binemez hale getirdiler. Yaptıkları geçiş garantili yolların birçoğu zarar ederken bu zamlardan sonra artık kuş uçmaz kervan geçmez bir noktaya taşıdılar. Havaalanı yaptık dediler ama vatandaşı uçağa binemez hale getirdiler. Devasa Adalet Sarayları yaptılar içinde adaleti mumla aratır oldular. Hastaneler yaptık dediler halka randevu vermediler. Dün neyi eleştirdilerse bugün onun en büyük uygulayıcısı kendileri oldular" dedi.
GIDA ÜRÜNLERİNE GELEN ZAM ORANLARINI SIRALADI
Gıdada da artan fiyatlara değinen Coşkun, “Konu sadece akaryakıt değil tabiki. Bizler bugün bu protestoyu at üstünde yapmak istedik ancak baktık ki atın arpasına bile güç artık yetmiyor. 20 yıllık iktidarlarında çiftçimizi artık bir şey ekemez hale getirdiler gübre fiyatları bir yılda %228 artarken yem fiyatları %200’lere dayandı. Mazota gelen zamlarla birlikte çiftimizi de üretimin dışına attılar. Geldiğimiz noktada ne ekecek çiftçi bıraktılar ne de tüketecek gücü olan vatandaş. Temel gıda fiyatlarındaki artışlara burada birkaç örnek vermek istiyorum. 2021 ve 2022 yıllarının Haziran ayındaki fiyatlar kıyaslandığında; Çaya % 102,28, Süte % 161,74, Yoğurta % 125, 44, Kıymaya %127,27, Una %182, 58, Yumurtaya %114, 28, Ayçiçek yağına % 104,40 oranında zam yaptılar. Herkes enflasyonun ne kadar olduğunu yaşayarak yönetenlerden daha iyi biliyor" şeklinde konuştu. 

Saadet Partisi'nden zamlara tepki eylemi: İlla birileri karşınıza geçip yazar kaza mı fırlatsın?
"MAKYAJLANMIŞ RAKAMLAR BİLE KORKUNÇ BOYUTLARA ULAŞTI"
Üretime dönük olmayan çalışmaların bugünkü sonuçları doğurduğunu belirten Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun şunları söyledi: Makyajlanmış rakamlar bile artık korkunç boyutlara ulaştı.  Vatandaşın beli iyice büküldü "açlık sınırı" olarak da adlandırılan, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması tutarı 6.017-TL, Yoksulluk sınırı ise 19.602-TL’ye dayanmış durumda. Halbuki geçen yıl Mayıs ayının verilerine göre açlık sınırı 2 bin 896 TL, yoksulluk sınırı ise 9 bin 434 TL olarak belirtilmişti. Ülkemiz ekonomik olarak bu kadar sıkıntı içerisinde iken iktidardakiler hala milletin algısını yönetmeye çalışıyor. İktidar sahipleri algıları yönetmek yerine vatandaşın problemlerini düşünseler inanın bugün bu noktada olmazdık. 2018 yılında ifade etmiştik yine tekrar ediyoruz. Bırakın artık hizmete dönük yatırım yapmayı tüm gücünüzle üretime dönün çünkü vatandaş kan ağlıyor. Ama umutsuzluk yok inşallah önümüzdeki seçimlerde Saadet Partisi olarak yönetimde söz sahibi olacağız ve ülkemizi Milli Görüş projeleri ile yeniden tanıştıracağız. Adil bir devleti ve Adil Paylaşımı esas alarak önce ülkemizde sonra dünya da Adil Bir Düzen Kuracağız. Bizler bugün buradan akaryakıt ve gıda ürünlerine yapılan zamlar dikkat çekmek ve iktidara yeter demek için bir araya geldik.”

Saadet Partisi'nden zamlara tepki eylemi: İlla birileri karşınıza geçip yazar kaza mı fırlatsın?