Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, kentteki otopark sorunu ve toplu taşıma ücretlerine gelen zammı eleştirdi.

Saadet Partisi İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamada bulunan Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, özellikle şehir merkezinde ivedilikle çözülmesi gereken bir otopark sorunu olduğunu dile getirdi. Sorunun çözümü için kent merkezine, yer altı otoparkları yapılması gerektiğini belirten Sinan Aktaş, “Oto parklar yapıldıktan sonra şehir merkezine aracıyla gelen herkes aracını bu otoparklara koyma mecburiyeti getirilmeli. Mümkünse ilk birkaç yıl ücretsiz belki sonraki yıllarda da ücret olarak saat mefhumu olmadan sadece 1 TL gibi sembolik bir ücret talep edilmelidir. Ayrıca buraya aracını koymayıp şehir merkezine park edenlere ise cezai müeyyide uygulanmalıdır. Böylelikle şehir trafiğimizi ciddi manada rahatlatmış oluruz” dedi.

“Bisiklet kullanımı teşvik edilmeli”
Ayrıca, periferiden il merkezine gelen araçların sayısını azaltmak için, şehre gelen vatandaşlara toplu taşımayı kullandırıcı teşviklerde bulunulması gerektiğini kaydeden Sinan Aktaş, bisikletle ulaşımın özendirilmesinin de bir başka çözüm olacağını ifade etti. Sinan Aktaş, “Şehir merkezine çok güzel ve güvenli bisiklet yolları yapılmalı ve yakın noktalarda oturan vatandaşlarımızın ise bisiklet kullanımını teşvik edici çalışmalar yapılmalıdır. Bu bir kültür haline getirilmelidir. Her eve bir bisiklet kampanyası başlatılabilir mesela” diye konuştu.

Alınan bu gibi tedbirlerin hem ekonomi hem de hava kirliliği sorununa çare olacağını dile getiren Sinan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi ilgili birimi tarafından yapılan şehir içi toplu ulaşım zamlarını da eleştirdi. “Belediyelerimiz zengin ama Başkanlarımızın gönlü zengin değil” diyen Sinan Aktaş, kentteki söz konusu sorunların çözümü için, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olmak üzere, kentin milletvekillerinin de elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.