224 Rus turist, Kayseri'de güllerle karşılandı

224 Rus turist, Kayseri'de güllerle karşılandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yılbaşını Erciyes’te geçirmek üzere Kayseri’ye gelen 224 Rus turist, havaalanında coşkuyla karşılandı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda yılbaşını geçirmek için Moskova’dan direkt uçuşla Kayseri’ye gelen 224 Rus turist, havaalanında coşkuyla karşılandı. Öğrenciler ellerindeki Türk ve Rus bayrakları ile turistlere karanfil verirken, ünlü Rus şarkıları da turistler için seslendirildi.
Kayseri’nin tarihi bir gün yaşadığını kaydeden Erciyes AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Bugün şehrimiz açısından tarihi bir gün yaşıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin şehrimize yeni bir vizyon katmak, yeni bir ekonomik kapı açmak için koymuş olduğu master planının artık neticelerini son yıllarda özellikle yoğun bir şekilde yaşamaya başladık. Bugünde Kayseri tarihinde ilk defa bir yabancı kafile direk uçakla Kayseri’ye inen turistler, 1 haftasını Kayseri’de geçirecek. 2005 yılında başlayan büyükşehir belediyemizin master planında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’yi de şükranla yad etmemiz lazım. Onun o vizyonuyla şehrimize katmış olduğu bu devasa eser, şehrimize pratik neticeler vermeye başladı" ifadelerini kullandı.
Son yıllarda Kayseri’de yoğun bir turist hareketliliği olduğunu kaydeden Cıngı, "Dağ otellerimizin yanında şehir otellerimiz de, sezon boyu sürekli dolulukla devam ediyor ve çok fazla kayakçı misafir ağırlıyorlar. Son yıllarda yapmış olduğumuz uluslararası tanıtım çalışmaları ve fuar katılımları artık somut neticelerini verdi. Bugün de Moskova’dan Kayseri’ye direkt uçuşla yabancı misafirlerimiz gelecek. Hem şehrimizin kültürel envanterini görecekler hem de şehrimizin emsalsiz mutfağından tadacaklar" diye konuştu.
Kayseri’ye gelen Rus turist İvan Kandybin ise, "Karşılamayı çok güzel bulduk. Teşekkür ederiz. Çok sıcak karşılandık. Biz Türkiye’yi Antalya bölgesi ile tanıyoruz. Kış döneminde de Kayseri hakkında çok bilgi aktarıldı. Bize bilgi sunulduktan sonra karar verdik ve Kayseri’ye geldik" dedi.