Ruhsatsız hayvan pazarı ne olacak?

Ruhsatsız hayvan pazarı ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Canlı Hayvan Borsası olarak kullanılan alanın ruhsatının olmaması ve ilçelerde bulunan pazarların dahi ruhsatlı olması farklı yorumlara neden oldu. KTB Başkanı Recep Bağlamış’ın da ruhsatsız olduğunu söylediği bu alanda ruhsat olamadan ticaret yapılması da farklı yorumlara neden oluyor. Konu ile ilgili olarak önceki gün haber merkezimize açıklamalar da bulunan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış canlı hayvan borsası için yer arayışlarının devam ettiğini belirtmiş ancak mevcut alanın ne olacağı konusuna değinmemişti.

Canlı hayvan Pazarının Kayseri’ye yakışmadığını ve Karpuzatan’da bulunan alanın borsa olarak değil bekleme alanı olarak kullanıldığını söyleyen bağlamış haber merkezimize yaptığı açıklamada, yeni bir alan arayışı içerisinde olduklarını ifade ederek şunları söylemişti.

“Kayseri Ticaret Borsası’nın mevcut yeri, hayvan pazarı yeri değil , konaklama yeri. Şehir dışından getiren kişilerin, orada bir gün iki gün konaklama hizmeti veriyoruz. Diğer illerde canlı hayvan pazarları ruhsatlı bir şekilde hareket ediyor. Genel ağırlıkla buraları büyükşehir belediyeleri yaptırıyor. Doğru bir yer arıyoruz. Allah nasip eder bütün hayvancıların ortak buluşacağı bir yer bulabilirsek, biz buraya 6 ay sürede Kayseri’ye yakışan hayvan pazarını oluşturacağız.”