Riskli kavşaklara ve o borulara el atılacak mı?

İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, Talas ilçesine bağlı mahallelerin Malatya karayolu bağlantısındaki kavşaklardan dolayı yaşadıkları tedirginliği dile getirerek, 'İnsanlarımız streslerle dolu yolculuk yapıyor. Bu kavşaklara acil çözüm bulmalıyız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Riskli kavşaklara ve o borulara el atılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çalıksoy, iki mahallenin içme suyunun asbestli yani kanser yapan borularla geldiğini ve acilen değişmesi gerektiği çağrısında bulundu.  İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, Talas Belediye Meclisi toplantısında ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan vatandaşların dile getirdiği sorunları ve çözümü ile ilgili konuları meclis gündemine taşıdı.
İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, Malatya karayoluna bağlantısı bulunan ve burada ölümcül diye nitelendirilen kavşakları kullanana vatandaşların talep ile korkularını mecliste anlattı. Çalıksoy, ilçeye bağlı mahallelerin sorunları ile ilgili şu bilgileri verdi;
“KAZALAR OLABİLME RİSKİ ÇOK YÜKSEK”
“İlçemize bağlı Kepez, Başakpınar ve Alaybeyli mahallelerinin girişlerinde basın açıklaması yaptım. Bu mecliste bu konuyu gündeme getirdim. Burada şöyle bir sorun var. Malatya yolundan mahallelerimize giriş yapılan kavşaklar var. Bu kavşaktan giren araç Develi’ye kadar yolculuk ediyor. Burada kazalar olabilme riskleri çok yüksek. Fazla. Bu kavşaklara giriş ve çıkışlarda streslerle dolu yolculuk yapılıyor. Bu kavşakların standartlar haline getirilmesi için belediye olarak girişimde bulunalım.”
“MADEN İŞLETMESİNDEKİ KAVŞAK GİBİ OLSUN”
“Kepez mahallesi kavşağına şehir merkezine doğru 300 metre geride bir kavşak var. Bu kavşağı herhangi bir mahalle kullanmıyor. Burada bir maden işletmesi var ve işçilerle maden ocağı taşıması için kullanılan kavşak. Biz diyoruz ki insanların daha çok kullandığı, mahalle sakinlerimizin riskli olarak gördüğü kavşakları elden geçirmeliyiz. Standartlara burası uygun. Biz mahallelerimizde kullandığı kavşaklarda standartlara uygun olsun diyoruz. Biz buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmemiz gerekiyor. Çünkü onlar bize her zaman bu sıkıntılar dile getiriyorlar. Biz insanlarımızın sorunlarını dile getirmek için buradayız. Tepkiler alıyoruz. Sıkıntılarının çözülmemesiyle ilgili.”
“PARK ÂTIL HİZMETE SUNULMALI”
“Başakpınar mahallemizde bir park var. Daha önceki belediyeler tarafından yapılan parklar âtıl durumda. Bu park yapılarak halkın hizmetine sunulmalıdır. Bekletilmesinin bir anlamı yoktur.”
“ACİLEN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”
“Diğer bir sorun Kuruköprü ve Başakpınar mahallelerimizin Çatakdere bölgesinden gelen ana hattaki borular asbestli borular. Asbestli boruları Dünya Sağlık Örgütü yasakladı. Kanserojen madde içerdiği için yasakladı. Halen halkımız bu boru hatlarından su içiyor. Burada bir an önce çalışma yapılmalıdır.” 
Öte yandan asbestli boruların değişimi ile ilgili belediye yetkilileri bilgi verdi. KASKİ müdürünün belediye ziyaretinde asbestli boruların değişiminin bu yıl ya da önümüzdeki sene değişimi olacağı yönünde sözü olduğu hatırlatıldı. Bu yıl değişimin yapılması için girişimler olacağı ifade edildi.