REKTÖR, ÖĞRENCİ İSYANINA EL ATTI!

REKTÖR, ÖĞRENCİ  İSYANINA EL ATTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) öğrenciler, yemekhane koşulları nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a dert yandı. Öğrenciler, hijyen koşulları, yemeklerde bazı sağlıksız görüntülerin ortaya çıkması,  fiyat, kartlı sistem konularında rektörü şikayet yağmuruna tuttu. Öğrencilerden gelen şikayetleri dikkate alan Rektör Çalış ise,  harekete geçti ve yemekhane yöneticilerini topladı. Öğrencilerin şikayetlerini ilgili birimlere ileten Rektör Çalış, yaptığı toplantı ile de ilgili birim ve kurum yetkililerini uyardı.  Çalış,  öğrencilere “Sorunların giderilmesi için gereken yapılacak” sözü verdi.
 
Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde öğrenciler, yemekhane hizmetlerinin yetersiz ve sağlıksız olduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a sosyal medya hesabından ulaşıp, şikayette bulundu. Konu bir anda üniversitede birinci gündem maddesi oldu. 
ÖĞRENCİLER TEPKİLERİNİ İLETTİ
Öğrenciler Rektörü adeta şikayet yağmuruna tuttu.  Bazı öğrenciler yemeklerde hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığından dert yanarken bazıları da hijyen koşullarına dikkat edilmediğinden yana dert yandı.  Kimi öğrencilerde yemekhane ücretlerine yapılan zamma ve kartlı sistem ile ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekerek, duruma isyan etti.
Öğrencilerden gelen şikayetlere duyarsız kalmayan Rektör Çalış da hemen harekete geçerek, dün yemekhane birimlerini topladı ve ortaya çıkan olumsuzluklar ile artan öğrenci şikayetlerini sordu. Üniversitedeki yemekhane sorunlarına el atan Rektör Çalış, ilgili birimleri uyardı ve öğrencilerin şikayetlerinin dikkate alınarak, gerekli tüm hassasiyetin gösterilmesi talimatını verdi.
REKTÖR BİRİMLERİ TOPLADI VE UYARDI
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalış, ilgili birim ve kurum yetkililerinin uyarıldığını ve bundan sonraki çalışmalarda daha hassas olmaları yönünde de talimat verildiğini söyledi. Öğrencilere seslenen Çalış,  “Sevgili öğrenciler yemekhaneyle ilgili birimlerin yöneticilerini toplayıp dilek ve şikayetlerinizle ilgili görüşme yapılacak ve sorunların giderilmesi için gereken yapılacaktır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için yemekhaneyle ilgili yapmış olduğumuz toplantı neticesinde ilgili birim ve kurum yetkilileri uyarılmış olup gerekli çalışmalar hızlandırılmıştır. Kartlarla ilgili problemlerin 10 gün içinde çözülmesiyle ilgili gerekli uyarılar yapılmıştır. Yaz döneminde başlatılan yemekhane fiziki alt yapısını yenileme çalışmalarının ay sonunda tamamlanmasıyla yemekhane hizmet kalitesinde iyileşmeler sağlanacaktır. Yemekhaneyle ilgili birimlerin bundan sonra çalışmalarda daha hassas ve gayretli olmaları konusunda talimat verilmiş olup, bu geçiş sürecinde öğrencilerimizin göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.  Öğrenciler de taleplerini dikkate alarak, olaya el atan Rektör Çalış’a teşekkür etti. Haber: Cafer ZENGİN