Rektörlük, kemiksiz etin hesabını soracak mı?

Rektörlük, kemiksiz etin hesabını soracak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sayıştay’ın, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Denetim raporunda et ihalesi ile ilgili dikkat çeken bir detay gün yüzüne çıkmıştı. Raporun bulgular bölümünde söz konusu et alım ihalesinde rekabeti sınırlayıcı hususların olduğu tespit edildi. Ortaya çıkan bu durumun ardından yönetimin söz konusu fiyat farklılıkları konusunda bir inceleme başlatıp, başlatmayacağı merak konusu oldu. 

ET ALIMLARINDAKİ FİYAT FARKLILIKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi 2019 yılı (01.7.2019-30.06.2020 arası) 100.000 kg kemiksiz dana eti ihtiyacını, Döner Sermaye İşletmesinin açtığı ve tek kişinin iştirak ettiği ihalede KDV Hariç 44 TL/kg’dan alırken, buna karşın Erciyes Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın 2019 mali yılı 82.000 Kg kemiksiz dana eti ihtiyacını, adı geçen birimin açtığı ve üç firmanın katıldığı ihalede KDV Hariç 33,49 TL/kg’dan tedarik ettiği, yine 2020 mali yılı 100.000 kg kemiksiz dana eti ihtiyacını KDV Hariç 36,49 TL/kg’dan temin ettiği bilgileri yer aldı. Üniversitede ayrı birimlerce alınan etlerdeki fiyat farkları dikkat çekti.

“BİRLEŞTİREREK ALIM YAPILMALI”

Sayıştay denetçileri, bu konuda kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanması için Üniversite bünyesindeki birimlerin aynı mahiyetteki ihtiyaçlarının ayrı ayrı değil, birleştirmek suretiyle tedarik edilmesi gerektiğini belirtti.

SORUMLULARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILACAK MI?

Et alımı ihalesindeki fiyat farklılıkları yıla göre değerlendirildiğinde üniversitenin maddi olarak dikkat çeken oranda kayıplarının olduğu da ifade ediliyor. Sayıştay, denetimi ile birlikte ortaya çıkan bu fiyat farklılıklarının ardından üniversite yönetiminin bu konuda söz konusu dönemle ilgili bir inceleme başlatıp, başlatmayacağı ise merak konusu oldu. 

Sayıştay raporunda ortaya çıktı!

Erciyes Üniversitesi’nde kemiksiz dana etinde fiyat bilmecesi!

 Haberin detayları için TIKLAYIN