RAYLI SİSTEMDE BİR ANAYURT HİKAYESİ

RAYLI SİSTEMDE BİR ANAYURT HİKAYESİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özhaseki döneminde “Hayırlı olsun” denilen ancak çalışmalara başlanamayan, Çelik döneminde “96 milyon 750 bin TL bütçe ayrıldı ve 2018 yılının ikinci yarısı iş başlayacak” denilen Talas Anayurt Raylı Sistem Hattı için konuşan Başkan Büyükkılıç, “30 milyon avro kredi sağlandı ve çalışmalara kısa süre başlayacağız” dedi.

Kayseri’de 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki  imzalı billboard ilanları ile “Raylı Sistem 4. Etap Anayurt Hattı, 6 km hayırlı olsun” denilen Talas-Anayurt Raylı Sistem Projesi aradan geçen 5 yıla rağmen hayata geçirilemedi.  Kaynak sıkıntısı nedeniyle yıllardır merak edilen proje ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İstanbul’da katıldığı  İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısına sonrasında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için 30 milyon avro (190 milyon) kredi sağlandığını ve çalışmalara kısa süre başlayacaklarını açıkladı.  Diğer yandan Başkan çelik döneminde projeyle ilgili yapılan açıklamada da, “96 milyon 750 bin TL bütçe ayrılan 10 adet istasyon ve 5.5 kilometre uzunluğunda olması planlanan hattın inşaatına 2018’in ikinci yarısında başlanması planlanıyor” ifadeleri kullanılmıştı. 

 

Kayseri’de yapımı finansman sıkıntısı nedeniyle yılan hikayesine dönen projelerden olan Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı.  Büyükkılıç, ihale sürecini tamamlayarak en kısa sürede Talas-Anayurt Hattı’nın yapımına başlayacaklarını söyledi.

İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin 35. oturumunda İslam Kalkınma Bankası ile ülkemizdeki farklı projeler için imza törenini gerçekleştirildiğini  ifade eden Büyükkılıç, “İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankası arasında imzalanan anlaşma kapsamında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için 30 milyon avro kredi sağlandı” dedi.

“KISA SÜREDE YAPIM AŞAMASINA GEÇECEĞİZ”

Başkan Büyükkılıç, yapılan anlaşma ile Talas Anayurt-Aşık Veysel Bulvarı Hattı’nın kredisi için tüm işlemlerin tamamlandığını belirtti. 5,8 kilometrelik hattın yapımı için ihale sürecini kısa sürede tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, hattın yapımına en kısa sürede başlanacağını kaydetti.

 ÖZHASEKİ DÖNEMİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Talas Anayurt Raylı Sistem konusu dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki döneminde gündeme gelmişti. 2014 yılında konuyla ilgili billboardlara, “Raylı Sistem 4. Etap Anayurt Hattı, 6 km hayırlı olsun” ilanı veren Özhaseki, aynı yıl içinde çalışmalara başlanacağını açıklamıştı.

Konu Özhaseki’den sonraki Başkan Mustafa Çelik döneminde de sık sık gündeme gelmişti. Çelik de finansman için İslam Bankası yetkililerini Belediyede ağırlamıştı. Banka yetkilileri ile toplantı gerçekleştiren Çelik, daha sonra “En kısa zamanda ihale aşamasına geleceğiz” demişti.

TALAS BELEDİYESİ: GÜZERGAH ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Talas Belediyesince, 2015 yılı Ocak ayında yapılan açıklamada da, Raylı sistemin Talas hattından sonra Erciyes Üniversitesi-Anayurt hattının ön güzergahı belirleme çalışmalarının tamamlandığı belirtilmişti.

 DAHA ÖNCE “PROJE İÇİN 96 MİLYON 750 BİN TL BÜTÇE AYRILDI” DENİLMİŞTİ

Şu an İslam Bankasından 30 Milyon avro yani yaklaşık 190 milyon TL kredi alınacak proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden Başkan Mustafa Çelik döneminde yapılan açıklamada ise “Kayseri’de yapılacak olan Raylı Taşıma Anayurt Hattı güzergahı netleşti. 96 milyon 750 bin TL bütçe ayrılan 10 adet istasyon ve 5.5 kilometre uzunluğunda olması planlanan hattın inşaatına 2018’in ikinci yarısında başlanması planlanıyor.” ifadeleri kullanılmıştı.  

Haber: Cafer ZENGİN