Ramazan Sokağı Açıldı

Ramazan Sokağı Açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin en büyük Ramazan Sokağı etkinliklerinden biri Dünya Ticaret Merkezinde açıldı. Ramazan ayı boyunca etkinliklerin yapılacağı alanda ünlü sanatçılarda vatandaşlarla bir araya gelecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Sokağı bu yıl Dünya Ticaret Merkezinde 10 bin metrekare alanda yapılacak. Ramazan Sokağı açılışı dün yapıldı. Açılış öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve beraberindekiler sokağı gezerek, esnaflarla sohbet etti.

Açılış programına AK Parti Milletvekili Hülya Nergis Atçı da katıldı. Etkinliklerle ilgili bilgi veren Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Saçmacı, Ramazan Sokağında birçok sektörden katılımcının stant açtığını söyledi.

Saçmacı, “Bu etkinliklerin bize tevdi edilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Manevi desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a  ve ekibine de teşekkür  ediyorum” dedi.

 

“Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz” diyen Saçmacı, “Her gün saat 14:00'da açılışımızı yapıp, gece 02.00'ye kadar alanda etkinlikler olacak. Ulaşım içinde Cumhuriyet Meydanı'nda  otobüsler kalkacak" diye konuştu.

“AÇ VE AÇIĞIMIZ KALMAYACAK”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Meteorolojiden aldığımız bilgiler doğrultusunda etkinliği kapalı alanda yapma gereği duyduk. Daha önce Meydan’da Kurşunlu Otoparkı’nda yapıyorduk. Ancak hava  koşulları nedeniyle bu yıl etkinlik Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak. Ramazan ayının bereketi ile yardımlaşma ve dayanışma da artacaktır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize de gerekli destekler bu ayda yapılacaktır. Aç ve açığımız kalmayacaktır. Varsa da ilgili belediyelerimizle irtibat kurulursa bu konuda da yardımcı olunacaktır” diye konuştu.

“BELEDİYE YEMEKHANESİNİ VATANDAŞA AÇIYORUZ”

Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Büyükkılıç,  “Her gün 1000 kardeşimize iftar programı düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi yemekhanesini vatandaşlarımıza açıyoruz. Orada iftar programı düzenleyeceğiz. Bu programlara destek verecek hayırseverlerimize de kapımız açık” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı da, konuşmasında “Ramazanı hep birlikte eda edeceğiz. Ramazan birlik beraberliğin arttığı, dayanışmanın arttığı hem de insanların ruhen arınma noktasında zirve yaptığı, feraha erdiği aydır. Mayıs ayı yağmurlu geçecek, bu nedenle bu ortamda etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ediyorum ” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Ramazan Sokağı’nın açılışı yapıldı ve davetliler sokağı gezdi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ