Prof'den, 'Şeker genel kurullu' gönderme: O tören yapılmalı!

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hüseyin Per, tepkisiyle dikkat çekti.

Prof'den,  'Şeker genel kurullu' gönderme: O tören yapılmalı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hüseyin Per, “Şeker Fabrikasının genel kurulunun yapılacağı bir ortamda, Tıp Fakültesi mezuniyet töreni de yapılmalıdır” dedi.


PER’DEN DİKKAT ÇEKEN TEPKİ!
Pancar Kooperatifinin 7 Temmuz 2021 tarihinde yapacağı seçimli genel kurulu başta olmak üzere diğer bazı program ve etkinliklere de gönderme yapan Prof Dr Hüseyin Per, “İnternlerimizin tamamı aşılı, onları yetiştiren hocalarının hepsi aşılı, anne ve babalar da aşılı. Şeker fabrikasının genel kurulunun yapılacağı bir ortamda, mitinglerin, şampiyonluk kutlamalarının binlerce insanla yapıldığı yerde, Tıp Fakültesi mezuniyet töreni de yapılmalıdır” diye konuştu.


“MESLEĞİMİZİN İTİBARSIZLAŞTIRILDIĞI VE GENÇLERİN TIP FAKÜLTESİ SEÇİMLERİNİ SORGULADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”
Diğer yandan Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin de Üniversite rektörlerine ve dekanlarına çağrı yaptı.  “Geleceğinden kaygılı meslektaşlarımızın morale, ailelerinin bu gururu yaşamaya ihtiyacı var. Kayseri Tabip Odası olarak tüm rektörlere ve tıp dekanlarına çağrı yapıyoruz. Geçen yıl mümkün olmadı, ama lütfen bu yıl hekimlik vakarına yakışır mezuniyet törenleri yapınız” diyen Şahin, “Mesleğimizin itibarsızlaştırıldığı ve gençlerin tıp fakültesi seçimlerini sorguladığı bir dönemdeyiz. Oysa hekimlik çok şerefli bir meslektir ve zorlu eğitimlerden geçerek diplomasını alacak olan genç hekimlerin bunu hissedebilmesi için görkemli mezuniyet törenleri yapılmalıdır.” dedi.