Prefabrik Ev Modelleri ve Fiyatları

Prefabrik Ev Modelleri ve Fiyatları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Prefabrik ev; fabrikalarda parçaları hazırlanarak, hazırlanan bu parçaların evin inşâ edileceği yere gönderilmesi ve orada tüm parçaların birleştirilmesi sonucu oluşturulan yapılardır. Başka bir ifadeyle pencere, kapı, duvar gibi parçaların fabrikasyon olarak üretilmesi ve evin inşâ edileceği beton  platforma monte edilmesidir. Prefabrik evlerin teknik özellikleri de, üretim amacına göre farklılık gösterir. Bu hazır yapılar, her türlü yerleşim alanına inşâ edilebilir, farklı genişlik ve uzunluk ölçülerinde hazırlanabilir. Farklı malzemeler kullanılarak üretilen bu yapılar, kısa sürede monte edilebildiği gibi ekonomik olması yönüyle de oldukça avantajlıdır. 

 

Tek Katlı Prefabrik Evler ve Avantajları

Prefabrik evler, kişilerin tercih durumuna göre tek katlı ya da çift katlı olarak üretilebilen hazır yapılardır. Bu yapılar günlük olarak kullanılabildiği gibi yazlık, sosyal toplu konut gibi amaçlarla da inşâ edilebilir. Pratik bir ev çözümü arayanların en sık tercih ettiği seçeneklerden biri de tek katlı prefabrik evlerdir. Diğer konutlara kıyasla daha ekonomik ve pratik bir çözüm olan prefabrik yapı, günümüzde de birçok firma tarafından üretilir. Prefabrik ev fiyatları; tercih edilen evin özelliklerine, kullanılacak malzemenin kalitesine, metrekareye ve firmaya göre farklılık gösterir. Oldukça konforlu, şık ve dayanıklı üretilen bu yapılar, deprem gibi doğal etkenlere karşı güvenli ve uzun ömürlüdür. Üretim aşaması göz önünde bulundurulduğunda da, kısa sürede hazırlanabilmesi yönüyle kişilerin uzun zaman kaybı yaşamadan konut sahibi olmalarını sağlar. Sıcak ve soğuk bölgelerde rahatlıkla kullanılabilen prefabrik evler, dört mevsim iklim özelliklerine uyumlu olacak şekilde hazırlanır. 

 

Tek katlı prefabrik evlerin avantajları oldukça fazladır. Yapının nerede, hangi büyüklükte ve nasıl bir malzemeyle yapılacağına karar verildikten sonra, kullanıma hazır olması yaklaşık olarak 20 ya da 30 gün kadar sürer. Prefabrik evler, betonarme yapılarla bu hazırlanma süresi olarak kıyaslandığında da büyük bir avantaj sunar. Prefabrik ev satın alacak olan kişilerin en çok merak ettikleri bir diğer konu da yapının izolasyon aşamasıdır. Prefabrik evlerin dış duvar sisteminde 10 cm kalınlığa sahip standart özel duvar bloğunun kullanıldığı bilinir. Bu duvar bloğu, yüksek yalıtım özelliğine sahiptir. Tek katlı prefabrik yapıların pencereleri, duvar bloklarına geçmeli olarak montajlanır. Isı camlı pvc sistemli camların bu şekilde montajlanması da ekstra bir yalıtım avantajı sunar. 

 

Çift Katlı Prefabrik Evlerve Avantajları

Uzun ömürlü ve uygun maliyetli olan çift katlı prefabrik evler, hayalindeki evde yaşamak isteyenlere muhteşem bir deneyim yaşatıyor! Oldukça şık ve ilgi çekici olarak tasarlanan prefabrik evler, geçmişten günümüze sıkça tercih edilen yapılardır. Modern mimari anlayışa göre hazırlanan bu evler, kişilere  kusursuz bir görünüme sahip yaşam alanı sunar. Villa konforunda yaşama fırsatı sunan çift katlı prefabrik yapılar, farklı tasarım ve sağlam malzemelerle inşâ ediliyor. Güvenli olabilmesi için özel hazırlanan statik hesaplamalar ve deprem gibi afetlere karşı kullanılan güvenli esnek çelik ana taşıyıcı sistemleriyle prefabrik evler oldukça sağlam yapılardır.

Çift katlı dubleks prefabrik evler, alanında uzman teknik ekiplerin benzersiz tasarımlarını yansıtır. Çift katlı prefabrik evlerin en büyük avantajı, villa tasarım konforuna sahip olmasıdır. Çift katlı prefabrik evlerde kullanılan üst kata bağlanan merdiven, kişilerin tercih durumuna göre paslanmaz estetik metal malzemeden ya da ahşap kaplamadan üretilebilir. Kişiler satın alacakları prefabrikleri alanında uzman Karmod personellerine kullanım amaçlarına göre tasarlatabilirler.