Pınarbaşı dan Lak lak göndermesi

Pınarbaşı dan Lak lak göndermesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ELİTAŞ VE ERSOY ARASINDA LAL LAK TARTIŞMASI YİNE ALEVLENDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pınarbaşı’da istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş ile yaşadığı “Lak lak” tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.  Bir süre önce yaşanan tartışmada Ersoy, ''3 eski Bakan ne iş yapıyor, Kayseri’ye bir katma değerleri yok'' yönündeki ifadeler kullanmıştı. Elitaş da Ersoy’a, “Kayseri’de 16 yıl önce 100 milyon dolar ihracatı vardı. Bu sene inşallah 2 milyar dolarlık ihracat olacak. Bunlar lak lak çeneyle olmadı” yanıtını verdi.

KAYSERİ CUMHURBAŞKANI ÇIKARDI, 3 BAKAN ÇIKARDI, NE YAPTINIZ…

Yaşanan bu yöndeki tartışma bu kez de Pınarbaşı’da alevlendi. MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Kayseri’nin Cumhurbaşkanı oldu, 3 Bakanı oldu Kayseri’ye ne yaptınız diye sordum? Orada bir milletvekili çıktı ‘bu böyle lak lak yapmakla olmaz’ dedi. Doğru lak lak yapmayla olmaz. Biz MHP Milletvekilleri olarak  Ankara’da ne üstümüze düşüyorsa, bakanlık Bakanlık gezeceğiz, ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi. Diğer yandan Ersoy, Pınarbaşı’da yerel seçimlerde iddialı olduklarını ifade ederek, “Mevcut Belediye Başkanı ellemeyin, 6 ay daha otursun. 6 ay sonra biz 3 hilali dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

 MHP, Pınarbaşı ilçesinde istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Milletvekili Baki Ersoy, MYK Üyesi Serap Şule Kalın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

ÖZKAN: PINARBAŞI, GÖÇ VERMEKTEDİR, 2 SENEDİR KAYMAKAM YOK

Toplantının açılışını yapan MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Onur Özkan, Pınarbaşı’nın sorunlarını gündeme getirdi. Özkan, “Pınarbaşı 1863 yılında kurulmuş 157 senelik bir ilçedir. Maalesef ki MHP’nin lideri Alparslan Türkeş’in ‘Pınarbaşı benim ilçemdir ve hak ettiği yere gelecektir’ sözü makul kaderine terk edilmek üzeredir. Pınarbaşı göç vermektedir. Bunun çeşitli nedeni var, ama gövdede baş olmazsa ayaklarla hareket edilemez. Pınarbaşı’da maalesef 2 senedir kaymakam yok.  6 aydır da Belediye Başkanı yok. Belediye Başkanı var ama kimin olduğu belli değil. Biz bunu soruyoruz, hesabını bulamıyoruz. Çok özür diliyorum, acaba Hamit Çevik beyefendi Belediye Başkanı siz misiniz, Dursun Ataş mı? Eğer Belediye Başkanı sizseniz. Dursun Ataş lojmanda niye oturuyor? Belediye Başkanı Dursun Ataş’sa siz o koltukta neden oturuyorsunuz? Karıncanın bile hesabını verecek Kanuni Sultan Süleyman. Bu kadar insanın vebalini nasıl vereceksiniz? Böyle bir şey söz konusu olamaz. Görevinizi yapamıyorsanız istifa ediniz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞ: GENEL SEÇİMİ BÜYÜK BİR BAŞARI İLE GERİDE BIRAKTIK

MHP eski İl Başkanı  Mazhar Gündoğ da ilçedeki Türklük Anıtına değinde ve bakımsız olduğunu savunarak, tepki gösterdi. Gündoğ, “Pınarbaşı’na girdik Türklük Anıtı’na geçtik. Eski Belediye  Başkanı Mustafa Ergül’ün döneminde yapılıp açılmıştı.

“TÜRKLÜK ANITI BAKIMSIZ”

Gündoğ, şunları söyledi, “MHP’li bir belediye başkanı olsa bu anıt böyle mi olurdu? Bu anıt bize emanet. Burası Pınarbaşı’na yakışmıyor. Hepimiz oranın gönüllü bekçisiyiz. Bununla ilgili önümüzdeki ilk fırsat mahalli seçimlerdir. Genel seçimi büyük bir başarı ile geride bıraktık. Bu seçimlerde büyük başarıya imza atan il başkanımızı ve il teşkilatımızı bütün ilçe teşkilatlarımızı ve başkanlarını, ocak başkanlarımızı ve her seviyedeki teşkilat mensuplarımızı ve siz değerli dava arkadaşlarımı saygı ile anıyorum. İnşallah ilk mahalli seçimde gece gündüz demeden çalışarak Pınarbaşı Belediyesi’ni yeniden MHP’ye kazandıracağız”

 

KALIN: KADINLAR MHP’DE AKTİF SİYASET YAPMALI

MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Serap Şule Kalın ise partide kadınların aktif siyaset yapması gerektiğini söyledi. Kalın, “Yaklaşan yerel seçimler öncesi kadınlarımıza güç vermeliyiz. Kıymetli genel başkanımız ile yaptığımız toplantı sonrasında kadınlarımızı onurlandırması ile biz bu gerçeği yeniden anladık. Sadece belediye başkanı adaylığında değil, belediye meclis üyeliklerine ve muhtarlıklara kadınlarımızın siyasete aktif katlımı partimiz açısından öngörülen istenen ve ulaşılması gereken bir seviye olarak görülmekte. Bizler sadece seçen noktasında değil, seçilen noktasında da tüm kadınlarımızı MHP içerisinde yer almaya siyaset yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TOK: BAŞBUĞUMUZUN MEMLEKETİNDE BELEDİYE YİNE MHP’NİN OLACAKTIR

Toplantıda konuşan MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok da yerel seçimlere ilişkin iddialı açıklamalar yaptı. “Pınarbaşı’da 3 hilali yeniden dalgalandıracağız” diyen Tok, “Pınarbaşı Başbuğumuzun memleketedir. Başbuğumuzun memleketinde belediye de yine başbuğumuzun partisi MHP’nin olacaktır. Bu saatten sonra tüm kardeşlerimize vebali bırakıyorum. Bende 146 köye giderek, 122 muhtarın elini sıkıp saygılarımı sunacağım. Kapı kapı gezeceğim. Pınarbaşı’da hilalin boynunu bükük bırakmayacağım.” şeklinde konuştu.

 

ERSOY: MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI ELLEMEYİN, 6 AY DAHA OTURSUN

Partisinin Pınarbaşı istişare toplantısında konuşan MHP Milletvekili Baki Ersoy da konuşmasında birlik çağrısı yaparak, “MHP olarak birlikte  olmalıyız. Birlikte olursak bizi kimse yıkamaz. Fitne yaptılar, fesata yöneldiler, ayrıldılar gittiler. Ama ben Pınarbaşı’da şunu gördüm; Burada gerçekten bir toparlanma söz konusu. Burada bir belediye başkanı ve problemler var. Ben Milletvekili olarak şunu söylüyorum; mevcut Belediye Başkanı ellemeyin. 6 ay daha otursun. 6 ay sonra biz Pınarbaşı’na 3 hilali dikeceğiz. Bizim adayımız o koltuğa oturacak” diye konuştu.
Kapısının herkese açık olduğunu kaydeden Milletvekili Ersoy,  yerel seçimlerde de iddialı olduklarını ifade etti. Ersoy, “Kapı kapı gezerek, sıkılmadık el bırakmayarak yerel yönetimlerde de başarılı olmak istiyoruz” dedi.

“KAYSERİLİ CUMHURBAŞKANI, 3 BAKAN OLDU, NE YAPTINIZ?...”

Ersoy, konuşmasında bir süre önce AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile yaşadıkları “Lak lak”  tartışmasına da atıfta bulunarak, “Vatandaşlarımızın problemleri var, bu problemleri biliyoruz. Kayseri’nin problemlerine el atacaksak herkes sıkıntılı diyerek bütün problemler için birlikte hareket edelim dedim, davet ettim herkesi. Kayseri’nin Cumhurbaşkanı oldu, 3 Bakanı oldu Kayseri’ye ne yaptınız diye sordum? Orada bir milletvekili çıktı ‘Bu böyle lak lak yapmakla olmaz’ dedi. Doğru lak lak yapmayla olmaz. Biz MHP Milletvekilleri olarak  Ankara’da ne üstümüze düşüyorsa, Bakanlık Bakanlık gezeceğiz, ne gerekiyorsa onu yapacağız.” diye konuştu.

ERSOY VE ELİTAŞ ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce basın mensupları ile birlikte bir araya gelmiş ve eski Bakanları eleştirerek,  ''3 eski Bakan ne iş yapıyor, Kayseri’ye bir katma değerleri yok'' yönünde ifadeler kullanmıştı. AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, Ersoy’un bu yöndeki açıklamalarına cevap vererek, “Kayseri’de 16 yıl önce 100 milyon dolar ihracatı vardı. Bu sene inşallah 2 milyar dolarlık ihracat olacak. Bunlar neyle oldu. Lak lak çeneyle olmadı. Lafla peynir gemisi yürümez” ifadelerini kullandı.Ersoy, Elitaş’ın bu yöndeki tepkisine daha sonra, “Kayseri halkı yapılanları ve yapılmayanları hafızalarına not etmişlerdir” yanıtını vermişti. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ