Perkotek bariyer sistemleri

Bariyer geçiş sistemleri, araç geçiş trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde ve araçların kontrolsüz geçiş yapmalarını engellemek ve giriş çıkışlar da belli bir kontrolü sağlayabilmek için kullanılan geçiş kontrol sistemlerinden bir tanesidir. Bariyer sistemleri, hem araç ile birlikte gelmiş olan kişinin güvenliğini hem de içerde ki insanların güvenliği sağlamaktadır.

Perkotek bariyer sistemleri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bariyer geçiş sistemleri, araç geçiş trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde ve araçların kontrolsüz geçiş yapmalarını engellemek ve giriş çıkışlar da belli bir kontrolü sağlayabilmek için kullanılan geçiş kontrol sistemlerinden bir tanesidir. Bariyer sistemleri, hem araç ile birlikte gelmiş olan kişinin güvenliğini hem de içerde ki insanların güvenliği sağlamaktadır.

Bariyer geçiş sistemleri, araç geçişlerinin yoğun olduğu bölgelerde daha sık kullanılmaktadır. En çok kullanılan lokasyonlar ise bir firmanın ve fabrikanın sınırlarının başladığı kısımlardır. Bariyer geçiş sistemlerinde kullanılan bariyer türleri çeşitlidir. Bunlardan bazıları; kollu bariyer sistemleri, blok bariyer sistemleri, mantar bariyer sistemleri gibidir. En çok kullanılanlar ise kollu bariyerler ve mantar bariyerlerdir. En güvenilir ve sağlamlık açısından kollu bariyer ve Otopark bariyeri tercih edilir. Azami güvenlik açısından ise kollu bariyerler oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Tabi ki bu durum kullanılacak alan lokasyon ve amaca göre bu tercihler değişiklik gösterebilir ve özelleştirilebilir. Bu bariyer sistemleri, uyumlu çalışabilen plaka tanıma sistemleri ile daha da güvenliği arttırılabilir.

PARMAK İZİ OKUYUCU

Parmak izi okuyucu nedir?

Parmak izi okuyucu, parmak izi deseninin dijital bir görüntüsünü yakalamak için kullanılan elektronik bir cihazdır. Yakalanan görüntüye tarama denir. Bu tarama, eşleştirmek için saklanan ve kullanılan bir biometrik şablon oluşturmak üzere dijital olarak işlenir.

Günümüzde parmak izi tabanlı güvenlik kontrol sistemleri birçok uygulamada başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tür sistemlerde parmak izinin anahtar olarak kullanılmasının en temel nedeni, parmak izinin her insana özgü ve tek olması nedeniyle maksimum güvenlik sağlamasıdır. Tasarlanan sistemde maksimum güvenlik açısından parmak izinin anahtar olarak kullanılması nedeniyle parmak izi okuyucu kullanılmıştır

Parmak izleri benzeşmezlik, değişmezlik ve tasnif edilebilirlik yönleri olması itibariyle tercih edilmektedir. Kişinin parmak kıvrımları yaşlanması ile değişmez ve kaybolmaz. Kolay ve ucuz bir metot olduğu için parmak izi bugün hüviyet tespitinde oldukça sık kullanılmaktadır.

Parmak izi okuyucular nerelerde kullanılır?

Parmak izi tanıma sistemleri, okullarda, yemek salonlarında, yurtlarda, askeri alanlarda, plazalarda, alışveriş merkezlerinde, holdinglerde, ceza evlerinde, dershanelerde, spor salonlarında, fabrikalarda ofislerde ve buna benzer birçok alanda zaman ve devam kontrol takibinin yapılmasında kullanılmaktadır.

Şirketlerde böyle bir sistemin kullanılması ise işveren açısından çok önemli avantajlara sahiptir. Klasik kartlı geçiş sistemlerinde her personele ait bir kart bulunması gerekir ve kötü niyetli kişiler kartlarını birbirinin yerine okutabilir. Her kişinin parmak izi tek olduğu ve personellerin birbiri yerine parmaklarını okutma şansı olmadığı için sistem sorunsuz çalışır ve sahteciliği önler.

Parmak izi okuyucular kapı kilit sistemine turnikelere tetik verdirterek çalıştırılabilecek bütün sistemde kullanılabilir. Parmak izi okuyucuların avantajı anahtar unutma ve kaybetme gibi durumları ortadan kaldırmasıdır.

PERKOTEK PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

Personel takip sistemi nedir?

Personel takip sistemi küreselleşen iş dünyasında yetkililerin personel giriş, çıkış saatleri ve hak edişlerini adaletli bir şekilde takibinin yapılmasını kolaylaştıran ve iş dünyasında yapılan suiistimallerin önüne geçilmesi için teknolojinin yardımıyla gelişen ve gelişmekte olan sistemlerin tümüdür. Bununla beraber zaman ve performans kavramlarının önemini vurgulayan sistem bu konu da personellerin daha istekli ve azimli çalışmaları konusunda bir prototip olmuştur. Geçmiş günümüze kadar personel takip sistemi hayatımız da varlığını sürdürmüştür. 1900’lü yıllardan günümüze kadar kronolojik gelişimini ele alacak olursak, günlük ve haftalık personel sayımı, giriş ve çıkışlar da atılan personel imzaları, mekanik kart basma saatleri, elektro-mekanik kart basma saatleri, barkod okuyuculu takip sistemi, kart okuyuculu personel takip sistemi ve günümüz de çok etkin bir biçim de kullanılan parmak izi ve yüz tanıma sistemleriyle bugün ki halini almıştır. Aynı zaman da gelişen teknoloji ile damar izi tanıma ve iris tanıma sistemleri de küresel dünya da ki yerini almıştır.

Personel takip sistemi nerelerde kullanılır?

Personel takip sistemi kullanım alanı amacına göre oldukça çeşitli olup, askeri alanlar, kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, belediyeler, fabrikalar, plazalar ve özel sektörde rağbet gören ve ihtiyacın oluştuğu her alan da ve mekân da kullanıma uygun olarak üretilip tasarlanmıştır. Bu sistem de kullanılacak olan cihazlar kullanım alanları gibi çok çeşitlidir. Damar izi tanıma, yüz tanıma, parmak izi tanıma ve kart okuyucu cihazlarıyla birlikte personel takibi yapılabilmektedir. Bu cihazlar art niyetli durumlar da ki suiistimalleri de ortadan kaldırmaya yönelik çözümlerle birlikte gelmektedir. Kullanıldığı alana ve mekâna uygun modern ve teknolojik tasarımıyla da farklı bir hava katacak personel takip cihazları güvenilirliğiyle de tam not almıştır

İlgilendiğiniz ürünler için 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.