Pazarcı Esnafı: Vatandaş 10 liralık karpuz istiyor! Böldüğümüz karpuzu da böldük!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Saray ve şürekası bu gerçekleri görmeyip, lüks, şatafat içinde ballı hayatlarını sürdürürken, çarşı pazarda feryatlar yükseliyor…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Pazarcı Esnafı: Vatandaş 10 liralık karpuz istiyor! Böldüğümüz karpuzu da böldük!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer ve beraberindeki il yöneticileri vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. Çarşı pazarda vatandaşı dinleyen İl Başkanı Ümit Özer’e karpuzculuk yapan bir pazarcı esnafının söyledikleri dikkat çekti. 

PAZARCI ESNAFI: ŞİMDİ 10 TL’LİK KARPUZ İSTİYOR MÜŞTERİ! ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN

‘Kendimizi kandırıyoruz. Geçim çok zorlaştı, her ay içerdeyiz. Yetiştiremiyoruz. Her ay içerdeyiz. ‘ diyen esnaf, bazı vatandaşların çocukları en azından karpuz yiyebilsin diye 10 liralık karpuz istediğini belirterek, ‘Şimdi 10 TL’lik karpuz istiyor müşteri. Daha önce bölüp sattığımız karpuzu da ikiye bölüyoruz. Güç yetmiyor. Vermek zorundasın. Yok diyemem. Alım gücü yok. Vatandaş, dedi ki, ‘ilk defa çocuklarıma karpuz yedireceğim’ Ne yapalım? Nasıl duruma geldiğimizi…Allah sonumuzu hayır etsin’ ifadelerini kullandı.

‘AKP SEBEP, BU YOKLUK, YOKSULLUK SONUÇ’

Çarşı pazar ziyaretine ilişkin yaşanan o anları paylaşan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, iktidara tepki göstererek, ‘AKP sebep, bu yokluk, yoksulluk sonuç! Bu düzenin artık gideri yok. Vakit bu millete açlığı, haksızlığı, yokluluğu, yoksulluğu, yasakları, zulmü yaşatanlarla sonuna kadar mücadele etme, onların uykularını kaçırma vaktidir. O yüzden mücadeleye devam. Umutsuzluk yok. Geliyor gelmekte olan’ ifadelerini kullandı.

‘SARAY VE ŞÜREKASI BU GERÇEKLERİ GÖRMEYİP, LÜKS, ŞATAFAT İÇİNDE BALLI HAYATLARINI SÜRDÜRÜRKEN, ÇARŞI PAZARDA FERYATLAR YÜKSELİYOR’

Özer, şunları söyledi: Geçim çok zorlaştı, her ay içerdeyiz. Yetiştiremiyoruz’ diyor pazarcı esnafı. Ayrıca ‘Daha önce görmediğiniz anlara şahit oluyoruz. Vatandaş gelip, çocuklarım en azından karpuz yiyebilsin! diye 10 liralık karpuz istiyor’ diye de ekliyor. Ülkenin geldiği durum bu. Saray ve şürekası bu gerçekleri görmeyip, lüks, şatafat içinde ballı hayatlarını sürdürürken, çarşı pazarda feryatlar yükseliyor. İnsanlar geçinemiyor. Çocuğuna karpuz alamıyor, karne günü karne hediyesi dahi bakamıyor. Artık yeter. AKP sebep, bu yokluk, yoksulluk sonuç! Bu düzenin artık gideri yok. Halkın iktidarı yakın. Vatandaş ilk seçimde bu yalan, talan, yokluk ve kuyruk düzeninin hesabı soracak.

CHP İL BİNASINA ‘BİZE KATILIN’ AFİŞİ: GELİN HEP BİRLİKTE, CESARETLE YÜRÜYELİM, YOKLUĞU, YOKSULLUĞU, KORKU DUVARLARINI YIKALIM, ÖZLENEN TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDELİM

Diğer yandan CHP Kayseri İl Binasına da ‘Bize Katılın’ afişi asıldı. Üzerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet pankartını tuttuğu fotoğraf olan afişle ilgili açıklama yapan İl Başkanı Ümit Özer, vatandaşlara seslenerek, ‘Gelin hep birlikte, cesaretle yürüyelim, yokluğu, yoksulluğu, korku duvarlarını yıkalım, özlenen Türkiye'yi inşa edelim. Gelin hep birlikte kötülüğe, adaletsizliğe dur diyelim. Hak, hukuk, adalet için bize katılın. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP'de buluşalım’ çağrısı yaptı.