Parkta extacy hap ile yakalanan iki sanığa 8'er yıl hapis

Parkta extacy hap ile yakalanan iki sanığa 8'er yıl hapis
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Narkotik Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Pastırmacılar Parkı’nda 50 adet extacy hap ile yakalanan ve bu suçtan tutuklu yargılanan iki sanığa ayrı ayrı 8 yıl 4 hapis, 2’şer bin TL adli para cezası verildi.
24 Nisan’da Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, Pastırmacılar Parkı’nda bulunan A.P. (22), M.O. (29) ve N.G. (36) yakalandı. Yapılan aramada şüphelilerin üzerlerinden satışa hazır vaziyette 50 adet extacy hap ele geçirildi. A.P. ile M.O. tutuklanırken, N.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.P. ile M.O. hazır bulunurken, N.G. ise duruşmaya katılmadı.
Ankara Sincan Çocuk Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada tanık olarak dinlenen F.D., "O gün düğün vardı ve amcamın oğlu İ.D. ile sanık M.O. arasında tartışma çıktı, kavgaya dönüşünce ben ayırdım, niye kavga ettiklerini bilmiyordum. Daha sonra İ.D., M.O.’nun uyuşturucu sattığını söyledi, o yüzden kavga etmişler" diye konuştu.
Tutuklu sanık M.O. mahkemede "Ne uyuşturucu gördüm, ne satıldığını gördüm. Biz oraya uyuşturucu falan götürmedim, üzerimize iftira atıyorlar" derken, sanık A.P. ise üzerine atılı suçu inkar etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar A.P. ve M.O.’ya ’uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan ayrı ayrı 8 yıl 4 hapis, 2’şer bin TL adli para cezası verdi. Tutuksuz sanık N.G. ise delil yetersizliğinden beraat etti.