Özyay başkan adaylığını açıkladı

Özyay başkan adaylığını açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vedat Özyay, düzenlediği basın toplantısıyla Kayseri Oto Sanatkarlar Odası genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında yapılacak olan seçimlerde neden aday olduklarını açıklayan Vedat Özyay, “2018-2022 yıllarında görev yapmak için yapılacak seçimli genel kurulda ekibimle birlikte adayım. Bizler, geçmiş iki dönem muhalefet olan ekibin de devamı olarak ne bir geri çekilme ne de meydanı boş bırakma gibi teslimiyetçi ve sorumsuz bir davranış içinde olmadık, olmayacağız. Bizler, sanayi esnafımızın sorunlarını dinlemek için değil çözmek için çıktığımız bu meşakkatli yoldan asla geri adım atmayacağız. Odamız, 1966 yılında kurulmuş ilk başkanı rahmetli Nihat Elibüyük ve 200 üyeli bir dernek olarak faaliyetine başlamıştır. 1991 yılında oda statüsüne kavuşmuştur. İlk günden bu güne kadar 6 isim görevde bulunmuştur. Tarihinde 13 olağan 1 de olağanüstü olmak üzere 14 genel kurul yapılmıştır ve tarihinde bir ilki yaşamış ve kayyumla tanışmıştır. Kayyum gelmesi oda üyelerimize ve esnafımıza büyük darbe olmuş, itibarımıza ve esnaf yapımıza, ahilik kültürümüze ileri derecede zarar vermiştir. Geride kalan küçük projelerin dev gibi gösterilmesine, devlet destekli TOKİ projelerinin devlet imkanlarının sanayi esnafının yararına kullanılması gerekirken oda üyemiz olmayan başka ticari faaliyetleri olan ayrıca meslekle hiç alakası olmayan kişi ve kuruluşlara bir nevi rant ve menfaat karşılığında kişisel çıkarlara heba edilmiş devlet imkanlarının yok olmasına ‘dur’ demek için adayız. Tüm projelerinde sadece TOKİ ile inşaatla meşgul olup medyada başka sözü olmadığı, hiçbir icraatı olmadığından odanın parasıyla sanatkar adı altında çıkan seçim reklamına dayalı sadece 2. baskısı olan, 1. sayısında 4 yıl önce yine seçime yakın propaganda dergisi olan masrafı üyenin cebinden çıkan ama tanıtımında üyelerimizin el emeğinin bu dergide olmayışından aşırı derecede rahatsız olduğumdan adayım. Hiçbir sosyalleşmenin ve aktivitenin olmadığı taraflılığın ve yandaşlığın cirit attığı bir ortamı hazırladıkları için adayım. Aile istişare toplantısı diye üyeleri çağırıp alakasız kişilerle ziyafet yaptıkları için adayım. Güvenlik sıkıntısının hat safhada olduğundan, üyelerini sadece seçim kampanyalarında hatırlayıp 137 dükkanı proje aşaması hariç kooperatifin kuruluş aşaması hariç 6 yılda ancak tamamlayıp 184 dükkanın 4 yıl önce yine seçim propagandası olarak kullanıp oy şantajına dönüştürdüğünden ve yine koltuk kaygısıyla yatıp kalktığından gece rüyasında görüp sabah kalkıp 2 bin işyerini acaba kaç yılda ve nereye yapacağını belirtmeden tam projesi dahi olmayan bir projeyle üyelere eski taktikleriyle yine oy avcılığına soyundukları için adayım” ifadelerini kullandı.
Kalkınacak bir sanayi her projede öncü olacak, üyesiyle 7/24 irtibatta olacak yönetim anlayışıyla teknolojiyi ve bilimi en iyi şekilde kullanmak ve faydalanmak için her yapacağımız işin temeline önce adaleti koyarak üzerine hakkaniyeti tesis edip daha sonrasında eşitlik ve dürüstlük ilkesini benimseyerek yollarına devam edeceklerini söyleyen Vedat Özyay, esnaf ve üyelerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.