'Özhaseki masal anlatıyor' diyen CHP İl Başkanı Özer: Kabinede koltuk kapmak için çırpınıyor!

'Özhaseki masal anlatıyor' diyen CHP İl Başkanı Özer:  Kabinede koltuk kapmak için çırpınıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer,  AK Parti Genel Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşma üzerinden  tepki göstererek, “Bir insanın olası bir kabine değişikliğinde koltuk kapmak için çırpınışlarına tanıklık ettik.  Bir koltuk için neredeyse AKP Genel Başkanını peygamber ilan etmeye kalkan Özhaseki’ye unuttuğu bazı şeyleri hatırlatma yapma gereği duyduk” ifadelerini kullandı.

ÖZHASEKİ’NİN ECEVİT’E YÖNELİK SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: AKP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Sayın Mehmet Özhaseki’nin partisinin Kahramanmaraş il kongresindeki konuşmasını ibretle ve kentimiz adına büyük bir üzüntüyle takip ettik. Bir insanın olası bir kabine değişikliğinde koltuk kapmak için çırpınışlarına tanıklık ettik. Bir koltuk için neredeyse AKP Genel Başkanını peygamber ilan etmeye kalkan Özhaseki’ye unuttuğu bazı şeyleri hatırlatma yapma gereği duyduk. Sayın Özhaseki unuttu ama Ümmetin duası dediği Erdoğan’ın ABD’nin on binlerce Müslümanı katlettiği Irak işgalinde “Kahraman genç kadın ve erkek Amerikan askerlerinin; olabilecek en az kayıpla evlerine dönmeleri için dua ediyorum ” sözlerini ümmet unutmadı, unutmayacak.  Sayın Özhaseki, Erdoğan’ın “Kahraman genç kadın ve erkek Amerikan askerlerinin” bizim kahraman askerlerimizin başına çuval geçirilirken müzik notası aradıklarını da unutmuş ama bu millet unutmadı, unutmayacak. 
Sayın Özhaseki “Zamanında bir başbakanın ABD'den borç almak için ayakta iki büklüm durduğunu unutmadık. O partiye oy vermemiştik ama bizim milleti temsil ettiği için içimiz yanıyordu. Bugünleri unutmadık” diyor. Ama bir telefonla Türk yargısına baskı yapılıp papazın apar topar salıverildiğini unutmuş. Bir fotoğraf karesinden yola çıkarak merhum Bülent Ecevit’i eleştirme çabası içine giren Özhaseki bilmelidir ki, hiç kimse Ecevit’i kişisel hesaplarından dolayı köşeye sıkıştıramadı. O Ecevit tüm dünyayı karşısına alarak Kıbrıs Türklerinin yaşadığı zulme son vermek için 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’na imza attı”

“ÖZHASEKİ’YE TAVSİYEMİZ MASAL ANLATMASIN”

Özhaseki’nin, ulaşımla ilgili yaptığı bazı açıklamaları da eleştiren Özer, “Özhaseki’ye tavsiyemiz masal anlatmasın” diye konuştu. Özer, “Özhaseki bunların hepsini unutmuş, ama unuttuğu sadece tarihi olaylar değil kendi kentini de unutmuş ve hızını alamayıp, “Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin kilometre çift yol yapılmış. Biz 18 sene de 30 bin kilometre çift yol yaptık. Hızlı trenler var. Her ile neredeyse havalimanı gelmiş” diyor.” Ben burada Kayserili hemşehrilerimin vicdanına sesleniyorum: Kayseri de hızlı tren mi var? Kayseri’nin mahallesi kadar şehirlere yeni havalimanları yapılırken Kayseri Erkilet havaalanını genişletmeyi dahi başaramayanlar masal anlatmaya devam ediyor.Özhaseki’ye tavsiyemiz masal anlatmasın” dedi.