Özer: Önce var deyip, sonra yok ettiğiniz yangın söndürme uçaklarının vebali var!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti'ye tepki gösterdi. Ülkede yaşanan orman yangınları konusunda iktidarın sorumluluktan kaçtığını öne süren Özer, 'Erdoğan, yine dara düşünce, çıkmaza girince, çözüm üretemeyince, tükenince, sıkışınca hedef şaşırtıp, sorumluluğu üzerinden atmak istiyor' dedi. Özer, 'Gerçek şu ki, bu yangından kaçamazsınız, sorumlusunuz. Almadığınız önlemlerin, önce var deyip, sonra yok ettiğiniz yangın söndürme uçaklarının, kamu kaynaklarının vebali var. Çünkü orada yetimin, doğanın, canın hakkı var. Bu millete hesap vermek zorundasınız' dedi.

Özer: Önce var deyip, sonra yok ettiğiniz yangın söndürme uçaklarının vebali var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Ey AKP, kaçamazsın sorumlusun” diyen CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Sayın Erdoğan, ne olur daha fazla atmayın, otobüsten çay, üzerinizden sorumluluğu... Memlekette bir kuzuyu, kurt kapsa kimden sorulacaktı hesabı... Ne çabuk unuttunuz! Doğru ya siz halktan çoktan koptunuz, adaleti, sorumluluğu işinize geldiği gibi yonttunuz” diye konuştu.
Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Erdoğan, yine dara düşünce, çıkmaza girince, çözüm üretemeyince, tükenince, sıkışınca hedef şaşırtıp, sorumluluğu üzerinden atmak istemiş. Peki ne demiş, ülke alev alev yanarken şahsım devleti "Sorumluluk büyükşehir belediyelerinde" Güler misin, ağlar mısın? Sormazlar mı, Büyükşehir Belediyelerini CHP kazandı diye seçim iptal ettiren, sonra yetkilerini tırpanlayan, engeller çıkaran, elleri kolları bağlayıp, iş yapmalarına engel olan kim? Her işten anlayan, hatta memlekette kaç çocuk yapılacağına, ne zaman evlenileceğine bile karar veren kim?  "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla" demeden güne, söze, göreve, yemeğe başlamayan, talimat sahibi 'Bakanlar, bürokrat, atayan kim? Şimdi çıkıyor şahsım Devleti, ülkeyi yönettiğini yine  unutup, "Sorumluluk belediyelerde" diyor, halkı buna inandıracağını sanıyor. Krizi yine yönetemeyince "cambaza bak" sahneliyor. Meclisi işlevsiz hale getiren ve her şeye karar veren tek adam rejiminin hatalarını, kısa zamanda düştüğü çıkmazı örtbas etmek istiyor! Mazeret arıyor, kılıf arıyor. Oysa bu çabalar nafile, çünkü gerçekler göründü, öve öve bitiremedikleri çözümsüzlük sistemi yani Başkanlık rejimi çöktü! Değil hızlı karar, sağlıklı bir karar bile alınamadığı görüldü. Vaatler balondu söndü. Bu yüzden sayın Erdoğan, ne olur daha fazla atmayın, otobüsten çay, üzerinizden sorumluluğu. Memlekette bir kuzuyu, kurt kapsa kimden sorulacaktı hesabı. Ne çabuk unuttunuz! Doğru ya siz halktan çoktan koptunuz, adaleti, sorumluluğu işinize geldiği gibi yonttunuz! Gerçek şu ki, bu yangından kaçamazsınız, sorumlusunuz. Almadığınız önlemlerin, önce var deyip, sonra yok ettiğiniz yangın söndürme uçaklarının, kamu kaynaklarının vebali var. Çünkü orada yetimin, doğanın, canın hakkı var. Bu millete hesap vermek zorundasınız ve biliyoruz, artık yönetemeyecek halde, tam kadro yorgunsunuz, her gün daha fazla tükeniyorsunuz, tüketiyorsunuz, ama şu canım halka, şu canım memlekete çok yazık ettiniz, hala  ediyorsunuz...Hatalarınızdan ders çıkarmayıp, sürekli sorumluluktan kaçıyorsunuz! Biliyoruz ve hep söylüyoruz, yönetemiyorsunuz! Bu yüzden hep yalana sarılıp, toplumda  algı oluşturmaya çalışıp, iktidar olduğunuzu unutup, kaçıyorsunuz. Yol göründü gidiyorsunuz.