Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da çölyak hastalarını yalnız bırakmadı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da çölyak hastalarını yalnız bırakmadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Destek Kartı Projesi’ ile çölyak hastaları, Ramazan boyunca 125 TL tutarında alışveriş yapabilecek.

‘Destek Kartı Projesi’ ile ilgili çalışmanın yaklaşık 2 aydan bu yana sürdüğünü belirten Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya, çölyaklı hastaların, Ramazan ayı boyunca, Makro Marketlerin 24 şubesinden 125 TL tutarında alışveriş yapabileceklerini ifade etti. Geçen ay Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında, Makro Marketlerin şubelerinde sürekli olarak glutensiz ürün bulundurulacağını belirten Başkan Zahide Kaya, ürün çeşitliliğinin de artırılacağını dile getirdi.

Geçen yıl çölyak hastalarına iaşe paketleri hazırlandığını, ancak paketlerdeki yiyeceklerin herkese uygun olmaması nedeniyle bu yıl böyle bir çözüm bulduklarını kaydeden Başkan Zahide Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başta olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje devam edecek
Projenin devamının geleceğini ve çölyaklılar için her ay kullanabilecekleri destek kartı hazırlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Zahide Kaya, “Çölyak hastaları, destek kartlarını Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından, nüfus cüzdanı fotokopisi, aile toplum kağıdı ve çölyak raporu ile birlikte alabilecek. Destek kartlarından 300 kişi yararlanacak. Çölyaklılarımız aşırı derecede mutlular, çok sevindiler hatta bunun devamının gelmesi gerektiğini, her ay benzer bir desteğin olması gerektiğini söylüyorlar. Bizler de arkasının geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.