Ozan Arif Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak

Ozan Arif Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir süredir kanser tedavisi gören 69 yaşındaki Ozan Arif, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Vefat haberi ardından siyaset ve sanat dünyasından pek çok isim taziye mesajı paylaştı. Ozan Arif'in oğlu Mehmet Alp Şirin sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunarak, 'Babam Ozan Arif Şirin dün sabah saat 04:50'de Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 10:00'da Samsun, Atakum / İnecusu, Yalı mah. 6003. Sokaktaki evimizden alınarak Büyük Cami'de kılınacak öğle namazına müteakip Kıranköy mezarlığına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin, Başımız sağ olsun.' ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Samsun’daki cenazeye Kayseri’den de çok sayıda katılımın olması bekleniyor. Ozan Arif, son dönemde İş adamı Necip Dinçer tarafından düzenlenen Erciyes Türk Kurultayı için de bir çok defa Kayseri’ye gelmiş ve Erciyes’te vatandaşlarla bir araya gelmişti. İş adamı Necip Dinçer, bir süre önce sanatçı İsmail Türüt ile birlikte Ozan Arif’i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini de iletmiş ve ziyarete ilişki sosyal medya hesabından fotoğraflar da paylaşmıştı.

PEKİ, ARİF ŞİRİN VEYA BİLİNEN ADIYLA OZAN ARİF KİMDİR?

Arif Şirin veya bilinen adıyla Ozan Arif, 10 Haziran 1949 tarihinde Giresun’un Alucra'nın Yükselen köyünde doğdu. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandır. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaokulu Samsun'da tamamladı. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Ordu İli, Perşembe Erkek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup, yazları rençberlik yapan bir öğrenci idi. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun`da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur. Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun`da Devgeriş köyüne tayin oldu. 1972 yılında yine aynı köyde stajyerlik yapmakta olan ve ona ömrü boyunca en büyük desteği veren; Süheylâ hanımla evlendi. Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere, toplam dokuz yıl T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak kamu hizmeti verdi.  1970'te başladığı öğretmenliği 1979 yılına kadar sürdürdü. 24 Eylül 1980, 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.