OSB'de son perde! Özhaseki, son gelişmeler için ne dedi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ile yönetim kurulu üyeleri ve 2 idarecinin 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili sürece müdahil olmadığını söyledi.

OSB'de son perde! Özhaseki, son gelişmeler için ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci Osman Çiftci’nin OSB’deki gelişmeleri değerlendirdiği yazısı üzerine Çiftci’ye açıklama yapan Özhaseki şunları söyledi:

“OSB seçimlerine, sonrasında yaşanan sürtüşmelere, açıklamalara, müfettiş incelemesine, görevden uzaklaştırma sürecine müdahil olmadım, bundan sonraki sürece de müdahil olmam.

Sürecin faili olduğumu söyleyenler olursa iftira etmiş olurlar, hakka girmiş olurlar, onları da Allah’a havale ederim.

OSB’nin son seçiminde yarışan iki taraf da AK Partili isimlerdi. Siyaseten de benim taraf olmam doğru olmazdı.

Sonrasındaki gelişmelerin de hiçbir yerinde müdehale etmedim, etmem de.

Belediye başkanlığım döneminde müfettiş zulmüne maruz kalmış, açılan birçok davada yüzlerce yıl hapis cezasıyla yargılanmış, milyonlarca liralık zimmete muhattap edilmiş birisiyim.

Toplumun önündeki insanlar bu tür durumlarla karşılaşabilirler.

Ben ne yaptım, hukuk nezdinde doğrusunu anlattım. Sonuçlandığında da yaptığım şey şükretmek oldu. Zulmedenlere de beddua ettim, belalarını da buldular.

Tahir Nursaçan beni aramış olsaydı da O’na da tavsiyem hukuk sürecinde haklılığını ispatlaması olurdu. Onun dışındaki davranışlar kamuoyunda kutuplaşmayı, gerginliği artırmaktan başka bir işe yaramaz.

Hukuk karşısında haklılığını ortaya koyup kamuoyunun karşısına çıktığında, göğsünü gere gere yoluna devam eder.

Hukuka intikal etmiş konuları sabırla hukuka anlatmak ve sonucu beklemek gerekir. Haklı olanın eninde sonunda haklılığı ortaya çıkar.

Süleyman Sarptaş isimli sanayici arkadaşı tanımıyorum, bilmiyorum da, bir haksızlığa maruz kalmışsa da hukuk nezdinde haklılığını kısa sürede ortaya koyacaktır.

Yaşadığı olayı ilk kez duydum, benden bu yönde bir talebi de olmadı.

Süleyman beyin yaşadığı olayla ilgili Hukuk sürecinin dışında benim yapabileceğim birşey varsa da benden bir talebi olursa da Kayseri milletvekili olarak üstüme düşen neyse yaparım, hakkının aranacağı yer varsa yanında olurum. Bir derdi varsa, yapacağım birşey varsa ben de bakarım takip ederim.

İnşallah soruşturmaların akıbeti ortaya konulup bu sürecin sonucunda OSB yöneticileri aklanarak çıkar, Nursaçan soyadına, yöneticilerinin adına, Kayseri’nin organize sanayisine leke gelmez.

Bunca iddia varken bunlara cevap vermesi gereken de Nursaçan ve ekibidir; Dışarı anlatmaktansa mahkemeye gidip belgeleri sunması, savunması, aklanması gereken de Nursaçan ve yönetimidir.

OSB’de yaşanan gelişmelerin tarafı olmam, haksızlık kime karşı yapılırsa karşısında olurum ama benim bu olayların içine çekilmeye çalışmam gibi bir durumu da kabul etmiyorum, doğru bulmuyorum.

Beni OSB’de yaşanan olayların içine çekmeye kimse çalışmasın.”

Kayseri Anadolu Haber